Maatalous

Valtaosa veronpalautuksista maksetaan elokuussa – yhteensä noin 900 miljoonaa euroa

Mätkyjen ensimmäisen erän eräpäivä niin ikään elokuun alussa.
Susanna Huhtinen
Veronpalautus- ja jäännösveronmaksupäivä eivät enää ole kaikille yhteisiä.

Veronpalautuksille ei enää ole yhtä yhteistä maksupäivää, Verohallinto kertoo tiedotteessaan. Palautuksen maksuajankohta määräytyy sen mukaan, milloin verotettavan verotus päättyy.

Veronpalautuksen maksupäivä on verotuksen päättymistä seuraavan toisen kuukauden alussa. Suurimmalla osalla henkilöverotuksen piiriin kuuluvilla henkilöillä verotus päättyy kesäkuussa, näin ollen palautukset osuvat elokuun alkuun.

Tiedotteen mukaan oman verotuksen päättymispäivän ja veronpalautuksen maksupäivän voi tarkistaa verotuspäätöksestä tai OmaVero-palvelusta.

1,9 miljoonaa henkilöasiakasta saa veronpalautuksensa elokuussa, summa on yhteensä liki 900 miljoonaa euroa. Syyskuussa palautuksia jaetaan 700 tuhannelle henkilöasiakkaalle 500 miljoonan euron edestä. Loput palautukset maksetaan joulukuuhun mennessä.

Veronpalautuksen määrä ja maksupäivä voivat muuttua, jos verotettava henkilö on täydentänyt esitäytettyä veroilmoitustaan. Myös verottajan saamat verotukseen vaikuttavat tiedot, tai veronpalautuksen käyttö verojen tai ulosottovelkojen maksuun voi vaikuttaa veronpalautukseen.

Veronpalautuksen mahdollisesta käytöstä verojen maksuun ilmoitetaan kirjeitse OmaVerossa.

Myös mätkyjen viimeinen maksupäivä osuu monelle elokuun alkuun 3.8. Tällöin jäännösvero tulee maksettavaksi 330 000 henkilöverotettavalle. Elokuun alun mätkyjen yhteissumma on 105 miljoonaa euroa.

Tiedotteessa kehotetaan maksamaan jäännösverot viimeistään eräpäivänä. Maksamattomille mätkyille alkaa kertyä viivästyskorkoa heti eräpäivää seuraavasta päivästä. Myös maksamiseen tarvittavat tiedot löytyvät verotuspäätöksestä ja OmaVerosta, tiedotteessa kerrotaan

Lue lisää

Tiekuntien Y-tunnuksista oli kiehahtaa muheva soppa – pankit uhkasivat sulkea tilejä, mutta perääntyivät

Tänään on veroilmoitusten viimeinen määräpäivä, muistuttaa Verohallinto

Verottaja unohti netittömät

Leuto talvi ja veronpalautusten aikaistuminen näkyi joulumyynnissä – liikevaihto jäi odotettua heikommaksi