Onko sinun maatilaltasi varastettu omaisuutta? Kerro kokemuksestasi MT:n kyselyssä! - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

Onko sinun maatilaltasi varastettu omaisuutta? Kerro kokemuksestasi MT:n kyselyssä!

Kyselyllä kerätään tietoa lukijoilta varastetusta maatilaomaisuudesta, esimerkiksi koneista, eläimistä ja työkaluista. Kyselyssä voi kertoa myös, miten maatilalla ehkäistään varkauksia.
Kari Salonen
Traktorit kiinnostavat varkaita Isossa-Britanniassa, mutta millainen tilanne on Suomessa? Arkistokuva.

MT kertoi tiistaina, että maatiloilta varastetun omaisuuden arvo Isossa-Britanniassa on liki 60 miljoonaa euroa vuodessa, ja summa on kasvanut viime vuosina. Briteissä maatalousvarkauksiin liittyy järjestäytyneitä rikollisjoukkoja, joita kiinnostavat etenkin traktorit, kotieläimet, mönkijät ja autot.

MT kysyy nyt lukijoiltaan maatilavarkauksista ja niiden ehkäisemisestä. Onko sinun maatilaltasi varastettu esimerkiksi työkone, kulkuneuvo, polttoainetta tai muuta tilan omaisuutta? Entä miten pyrit estämään varkauksia?

Kerro kokemuksistasi alle olevassa kyselyssä. Kyselyyn vastaamiseen menee noin 10 minuuttia. Vastauksia käytetään osana lehti- ja verkkojuttuja, ja ne voi jättää myös anonyymisti.

Kysely on päättynyt, kiitos vastaajille!

Lue lisää

Mökkimurrot ovat kasvaneet hurjasti korona-aikana, kun taas perheväkivalta on jäänyt pimentoon – "Koronatarkastajiksi esittäytyneet henkilöt tunkeutuivat vanhusten asuntoihin"

Kolmasosa kansasta eristäisi Uudenmaan jälleen – uusmaalaiset vastustavat ankarasti

Yli puolet suomalaisista ei halua yli 70-vuotiaita enää karanteeniin – runsas neljännes kannattaa, etenkin nuoret aikuiset

61 prosenttia suomalaisista uskoo hallituksen pysyvän pystyssä vaalikauden loppuun – keskustalaisista vain runsas puolet