Yle: Rankkasateella jokeen huuhtoutunut sianlanta tappoi kaloja Huittisissa - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

Yle: Rankkasateella jokeen huuhtoutunut sianlanta tappoi kaloja Huittisissa

Kourajoen vesi on paikallisessa käyttökiellossa, sillä se sisältää jopa 40-kertaiset määrät koliformisia bakteereja verrattuna normaaliin.
Kari Salonen
Kouranjoen vesi on osittaisessa käyttökiellossa. Kuvan joki ei liity tapaukseen, arkistokuva.

Huittisissa sijaitsevaan Kourajokeen huuhtoutunut sianlanta on aiheuttanut kalakuolemia, uutisoi Yle. Joen läheisille pelloille levitetty sianlanta valui veteen alkuviikon rankkasateiden seurauksena.

Jokeen päätyi lannan mukana runsaasti ravinteita ja bakteereja. Sen vedestä mitattiin uusimpien näytteiden perustella jopa 40-kertaiset määrät koliformisia bakteereita verrattuna normaaliin.

Kourajoen vesi on käyttökiellossa Riuttamaantien sillan ja Loimijoen välisellä jokiosuudella bakteerien vuoksi. Veden käyttöä talous- ja kasteluvetenä kehotetaan välttämään. Joessa ei pitäisi myöskään uida.

Käyttökielto määrättiin tiistaina, kun joesta löydettiin silloin tuntemattomasta syystä kuolleita kaloja. Rajoitukset koskivat aluksi myös Riuttamaan sillan yläpuolista Kourajoen osuutta, mutta tämä rajoitus ei ole enää voimassa.

Ylen alkuperäinen juttu

Lue lisää

Ainakin neljäkymmentä ihmistä on kuollut rankkasateiden aiheuttamissa tulvissa ja mutavyöryissä Japanissa – yli puolta miljoonaa kehotettu evakuoitumaan

Sateet yltyvät taas Japanin rankkasateiden runnomalla saarella – kadonneiden etsintä jatkuu

PÄIVITETTY: Huittinen, Eura ja Säkylä sulkevat peruskoulut ja lukiot – kaikki oppilaat etäopetukseen

Tuhannet jättäneet kotinsa Uudessa-Seelannissa rankkasateiden aiheuttamien tulvien ja maanvyörymien vuoksi