Maatalouskonemessut aikoo tarjota kaikille kävijöille ilmaiset suojamaskit - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

Maatalouskonemessut aikoo tarjota kaikille kävijöille ilmaiset suojamaskit

"Viljelijät ovat tottuneet käyttämään suojaimia jatkuvasti omassa työssään."
Kari Salonen
Maatalouskonemessut järjestettiin ensimmäisen kerran marraskuussa 2018.

Marraskuussa Helsingin Messukeskuksessa järjestettävillä Maatalouskonemessuilla kaikille kävijöille on tarjolla ilmaiset kasvusuojat, tapahtuman järjestävä Suomen Messut tiedottaa.

"Haluamme varmistaa, että tapahtumaan on turvallista tulla ja siksi jaamme maskit kaikille. Maskit ovat käytössä myös Messukeskuksen henkilökunnalla,” kertoo Leo Potkonen Messukeskuksesta.

Potkosen mukaan edellisen, vuoden 2018 maatalouskonemessujen kävijöille tehdyn kyselyn perusteella maskien käyttö tapahtumassa ei tule olemaan ongelma.

"Se oli vastanneille hyvin luonnollista ja lisää turvallisuudentunnetta. Kävijäkyselyyn vastanneet pitivät maskien käyttämistä hyvänä asiana.”

Esimerkiksi viljelijät ovat tottuneet käyttämään suojaimia jatkuvasti omassa työssään, tapahtuman tiedotteessa todetaan. "Marraskuussa maskin käytöstä on saattanut tulla myös muille arkea."

Edellisillä maatalouskonemessuilla kaksi vuotta sitten oli 16 800 kävijää. Maatalouskonemessujen kävijäkyselyn perusteella yli 90 prosenttia kävijöistä aikoo vierailla tapahtumassa myös tänä vuonna.

"Ainoastaan 6 prosenttia ilmoitti koronan vaikuttavan lähtöpäätökseen kielteisesti."

Kysely lähetettiin yli 8000 messuilla käyneelle.

Mikäli viimekertainen kävijämäärä toteutuu marraskuun messuilla, jokaiselle messukävijälle on tapahtumaa varten varattujen tilojen perusteella käytössä keskimäärin kahdeksan neliömetrin tila. "Turvavälit on helppo hoitaa kuntoon", järjestäjä vakuuttaa.

Maatalouskonemessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 5.–7.11. Messukeskuksen yhteistyökumppaneina tapahtumassa ovat AGCO Suomi, Agritek, Hankkija, Lantmännen Agro, NHK-keskus, ProAgria ja Turun Konekeskus.

Lue lisää

Uusi tutkimus raottaa ovea puhdistamolietteen peltokäytölle

Korona peruutti halloween-juhlat – viljelijällä käsissään 30 000 myymätöntä kurpitsaa

Etelä-Suomen Sanomat: Mansikkapeltojen vuokraus päättyi käräjäoikeuteen

"Suhteessa siihen kriisiin, joka odotti nurkan takana, onnistuimme loppujen lopuksi hyvin", MTK:n Marko Mäki-Hakola summaa kuluneen kesän kausityövoimatilanteen