Maatalous

Tallenne: Kuinka hanhiongelma ratkaistaan? Hanhinyrkin raportin tulokset julki tänään

Työryhmä luovuttaa esityksensä Krista Mikkoselle ja Jari Lepälle, jotka kommentoivat ehdotuksia.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja ympäristö ja -ilmastoministeri Krista Mikkonen asettivat kesäkuussa valkoposkihankityöryhmän, niin sanotun "hanhinyrkin", pohtimaan esityksiä, joiden avulla voitaisiin vähentää valkoposkihanhien aiheuttamia vahinkoja ja haittoja. Työryhmä on saanut työnsä valmiiksi määräaikaan menneessä 31.8.2020.

Työryhmän puheenjohtaja Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen ylijohtaja Ari Niiranen luovutti ryhmän esitykset ministereille tänään 1.9. kello 15.30 alkavassa tilaisuudessa. Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen ja maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä olivat paikalla kuuntelemassa ja kommentoimassa ehdotuksia.

Lue lisää

Valkoposkien varalle on vireillä niin paljon poikkeuslupahakemuksia, että niitä ei välttämättä ehditä käsitellä ennen kevättä

Valkoposkihanhien karkottamiskeinot tutkittiin – millään ei ollut selvää vaikutusta lintuihin

Ministeri Leppä tuontihakkeen tulvasta: "Tässä on iso kansallisten talkoiden paikka. Laitetaan metsien hoitorästit kuntoon ja kotimaista kattilaan"

IS: Vihreä ympäristöministeri Mikkonen väläyttää, että Suomen valtio voisi jatkossa taata sähköautoja ostavien kansalaisten lainoja – tyrmäys keskustasta