Saksalainen tuottajajärjestö: Puolan rajalle ei enää myönnetä vakuutuksia afrikkalaisen sikaruton varalle - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

Saksalainen tuottajajärjestö: Puolan rajalle ei enää myönnetä vakuutuksia afrikkalaisen sikaruton varalle

Suomessa ei ole todettu afrikkalaista sikaruttoa. Tauti ei tartu ihmisiin
Esko Manninen
Suomalaisia villisikoja. Kuvituskuva

Saksalaisen viljelijäjärjestö Sächsischer Landesbauernverbandin (SLB) mukaan afrikkalainen sikarutto on saanut maan suurimpiin vakuutusyhtiöihin kuuluvan R + V-Versicherungin varpailleen.

SLB kertoo verkkosivuillaan, ettei yhtiö enää myönnä tulonmenetysvakuutuksia tietyille Puolan vastaisen rajan tuntumassa sijaitseville alueille Brandenburgin ja Dresdenin osavaltioissa. Järjestön verkkosivuilla on lista vakuutuksia ilman jäävien alueiden postinumeroista.

Vakuutusyhtiön verkkosivuilla vakuutusrajoituksista ei ole mainintaa. Maanantaina iltapäivällä sivulla mainostetaan edelleen vakuutuksia suurten taloudellisten menetysten varalta, esimerkkinä mainintaan afrikkalainen sikarutto.

Saksan ensimmäinen ASF-tapaus vahvistui 10.9. kun kahden kilometrin päässä Puolan rajasta lähellä Frankfurtin (Oder) kaupunkia Brandenburgin alueella löytyi tautiin kuollut villisika.

Lue myös:

Ruokavirasto valmiina ottamaan ohjat ASF-tiedotuksesta – myös MTK:lla valmis toimintamalli: "Siihen, mihin voi varautua, on varauduttu"

Sikarutto varmistui: Saksasta löytyi ensimmäinen tautiin kuollut villisika

Sianlihan hinta laskee dramaattisesti Saksassa

Lue lisää

Markkinakatsaus: Ruokamarkkinoiden kaaos lähestyy uhkaavasti Eurooppaa

Saksa valjastaa metsästyskoirat villisikaruhojen jäljittämiseen

Markkinakatsaus: Maidontuotannon niukentuminen Euroopassa on korottanut hintoja

Afrikkalainen sikarutto leviää Saksassa – viisi uutta löydöstä varmistettu ja lisää tutkitaan