Maatalous

Maatalousyrittäjille tarjolla alennusta MATA-vakuutusmaksusta – Mela kilpailutti yrittäjien puolesta sopimuksen työterveyshuollosta

MATA-työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen saa halvemmalla, jos liittyy työterveyshuoltoon 30. päivä syyskuuta mennessä.
Jaana Kankaanpää
Maatalousyrittäjän työ on yksi riskialtteimmista ammateista.

Maatalousyrittäjällä on mahdollisuus saada 20 prosentin alennus Maatalousyrittäjien eläkelaitos Melan MATA-työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen vakuutusmaksusta ensi vuoden alusta alkaen.

Vakuutuksen saa halvemmalla, mikäli liittyy työterveyshuoltoon 30. päivä syyskuuta mennessä, Mela tiedottaa.

Yrittäjän lisäksi vakuutettu perheenjäsen voi liittyä työterveyshuoltoon ja saada alennuksen vakuutusmaksuunsa.

Melan mukaan osa maatalousyrittäjistä on tyytymättömiä työterveyshuollon laatuun ja sisältöön. Asioiden kohentamiseksi eläkelaitos on tehnyt kilpailutuspilotin yhteistyössä Työterveyslaitoksen sekä MTK-Pohjois-Savon, MTK-Varsinais-Suomen ja MTK Keski-Pohjanmaan liittojen kanssa.

Kilpailutuksen kohde on maatalousyrittäjien työterveyshuollon palveluntuottajien puitesopimuksen.

Maatalousyrittäjä voi ottaa avuksi sopimuspohjassa sovittuja hintoja ja laatuvaatimuksia työterveyspalveluita ostaessaan.

Sopimuksessa ovat mukana ne palveluntuottajat, jotka ovat sitoutuneet hyvän työterveyshuoltokäytännön mukaiseen laatuun, kohtuullisen hintaan ja maatalousyrittäjien tarpeita vastaavaan toimintaan.

Pilotit laajenevat syksyn aikana Hämeen alueelle yhteistyössä MTK-Hämeen kanssa.

Mela kerää sopimusten käytöstä palautetta. Jos kokemukset ovat rohkaisevia, toimintaa laajennetaan myös muihin maakuntiin, eläkelaitos lupaa.

Työterveyshuollosta saa muun muassa neuvontaa työkyvyn ylläpitämiseen, arvion terveydentilasta, ohjeita työ- ja toimintakyvyn edistämiseen sekä tilakäynnillä tehtävien selvitysten perusteella suosituksia työolosuhteiden kehittämiseen, Mela muistuttaa.

Lisäksi työterveyshuollon kautta voi päästä kuntoutukseen.

Lue myös:

Maatalousyrittäjistä vain kolmasosa kuuluu työterveyshuoltoon

Lue lisää

Sikatila voi saada pian vakuutuksia halvemmalla, kunhan tautisuojaus on tiukka ja paikat kunnossa

Maatalousyrittäjistä vain kolmasosa kuuluu työterveyshuoltoon

Myös sotessa pitää tunnustaa tosiasiat

Ikuisuus on täällä: Sote