Maatalous

Liekit nielaisivat Perkkiön tilan kuivurin – "Tänään tapahtui se, mitä ei omalle kohdalle toivoisi ikinä"

Kuivurin mukana paloi arviolta vähintään 50 tonnia viljaa, henkilö- ja eläinvahingoilta onneksi vältyttiin.
Perkkiön tila
Tulipalo tuhosi Perkkiön tilan kuivurin Paimiossa.

Paimiossa sijaitseva Perkkiön tila joutui tänään keskiviikkona kokemaan kauhun hetkiä, kun tilan kuivuri paloi poroksi.

"Tänään tapahtui se, mitä ei omalle kohdalle toivoisi ikinä tapahtuvan. Onneksi paloi vain kuivuri eikä henkilö- tai eläinvahinkoja tapahtunut. Toki monta huolta on nyt vielä edessä ja vavahduttavaa oli tällaista voimaa todistaa", Perkkiön tila kertoo Facebook-sivullaan.

Palon syttymissyy ei ole tiedossa. Alkuillasta sammutustyöt olivat edenneet jo raivaukseen ja sammutetun viljakasan vahtimiseen.

Kuivurissa oli syttymisen aikaan noin 12 kuutiota viljaa ja siiloissa lisää. Tilan arvion mukaan palaneen viljan yhteismäärä on vähintään 50 kuutiota.

"Vakuutusten pitäisi olla kunnossa, mutta kuivurilla oli ikää. Vaikka sitä on nyt kunnostettu viime vuonna ja tänä kesänä, niin sen korvaus ei varmasti ole kovin suuri suhteessa sen merkitykseen meille. Eli uutta ei pysty korvausrahoilla varmaan tekemään", Perkkiön tila arvioi. Tarkempia keskusteluja tila ei ole vielä vakuutusyhtiön kanssa ehtinyt käymään.

"Tärkeintä kuitenkin, että ketään ei vahingoittunut, siitä olemme suuresti kiitollisia. Iso kiitos myös kaikille alueen palokunnille, jotka saapuivat meitä auttamaan!"

Perkkiön tila kasvattaa suomalaisia maatiassikoja. Lisäksi tilalla toimii ruskean ja mustan suomenlampaan jalostuslampola.

Lue myös:

Matti Lappalaisen elämäntyö katosi tulimereen – video näyttää tulen hurjan tuhovoiman

Perkkiön tila
Tulipalon sammutustyöt olivat edenneet alkuillasta raivaukseen ja sammutetun viljakasan vahtimiseen.
Lue lisää

Talonraunio palaa yksin Koskenpäällä – Päivystävä palomestari tiukkana: "Älä polta luvatta kiinteistöäsi, äläkä jätä kytevää rakennusta valvomatta!"

Turun Pansiontien tulipalosta leviää myrkyllistä savua – lähialueen asukkaita neuvotaan sulkemaan ikkunat ja ilmanvaihto

Matti Lappalaisen elämäntyö katosi tulimereen – video näyttää tulen hurjan tuhovoiman

Lähes 300 nautaa ehti turvaan liekkejä pidättelevän seinän taakse – Yle: Iso navetta syttyi palamaan aamulla Sipoossa