MT Jättinumero: MT.FI-sivuston kaikki artikkelit saatavilla 30.10.-1.11. ilman lukurajoituksia
Maatalous

HU: Raviradalla näyttäytynyt kyyttö edelleen karkuteillä – eläinsuojelukeskus valmiina ottamaan karkulaisen asukkaakseen: "Tällä kyytöllä on melkoinen tarina"

Poliisi huomauttaa, että on mahdotonta ennustaa, onko eläin mahdollista saada kiinni elävänä.
Kuvakaappaus videolta / Kuvitus: Juho Leskinen
Kyytön hölkkä raviradalla päätyi myös videolle. Eläinsuojelukeskus Tuulispää on ilmaissut kiinnostuksensa ottaa kyyttö asukkaakseen.

Orimattilassa raviradalla havaittu kyyttö on edelleen karkuteillä, eikä sen olinpaikasta ole tietoa, kertoo komisario Rauno Piispa Hämeen poliisilaitokselta.

Kyyttö tallentui eilen tiistaina videolle, kun se kävi kirmaamassa Orimattilan Hevoskylän radalla Päijät-Hämeessä. Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Hevosurheilu-lehti.

Lue lisää: Video: Kyyttö juoksi raviradalle Orimattilassa – Eläinsuojelukeskus Tuulispää haluaa tarjota karkurille kodin

Piispan mukaan eläin oli karannut, kun sitä oltiin ottamassa ulos trailerista Vainion teurastamolla Orimattilassa. Karkulaisesta saatiin havaintoja muutaman tunnin ajan, mutta sen jälkeen se on pysynyt näkymättömissä.

Kun kyytöstä alkoi liikkua tietoa sosiaalisen median puskaradioissa, Varsinais-Suomessa Somerolla sijaitseva eläinsuojelukeskus Tuulispää alkoi saada yhteydenottoja eri suunnista, kertoo eläinsuojelukeskus Tuulispään toiminnanjohtaja Piia Anttonen.

Eläinsuojelukeskus Tuulispää on erikoistunut nimenomaan tuotantoeläimiin.

"Ei Suomessa ole paljoa paikkoja, johon voitaisiin ottaa niin sanottua lemmikkilehmää. Aloimme heti selvittää asiaa", Anttonen sanoo.

Eläinsuojelukeskus on Anttosen mukaan ottanut yhteyttä Vainion teurastamoon, eläimen entiseen omistajaan ja viranomaisiin. Anttosen mukaan enää puuttuu Ruokaviraston lupa, sillä eläin ehti käväistä teurastamon alueella.

Jos Ruokavirastolta tulee lupa ja jos kyyttö saadaan elävänä kiinni, eläinsuojelukeskuksen väki on valmiina lähtemään Orimattilaan.

"Tällä kyytöllä on melkoinen tarina ja ilmiselvästi paljon taistelutahtoa", Anttonen sanoo.

Piispa huomauttaa, että kiinniottotilanteessa on tärkeintä varmistaa ihmisten turvallisuus.

"Ymmärtääkseni kyytön käytös on ennenkin ollut aggressiivista. On mahdotonta ennustaa, onko eläin mahdollista saada kiinni elävänä."

Juttua muokattu 14.10.2020 klo 16.03. Otsikkoa muutettu.

Lue lisää

Poliisi lopetti teuraskuljetuksesta karanneen kyytön – ehti olla vapaana lähes kaksi viikkoa

HU: Video: Kyyttö juoksi raviradalle Orimattilassa – Eläinsuojelukeskus Tuulispää haluaa tarjota karkurille kodin

Kyytöt urakoivat muuttolinnuille levähdysalueen Kirkkonummella: Merkittävä panostus luonnonsuojeluun kasvattaa harvinaisia perinnebiotooppeja samoavan karjan määrää

Lahesta vaan ei henkisesti Hämeestä