Maatalous

Luonnonvarakeskus jatkaa kenttäkokeiden ulkoistusta – nyt julkistettiin Etelä-Pohjanmaan, Etelä-Savon ja Lapin yhteistyökumppanit

"Osa peltokasvien kenttäkoetoiminnasta on hoidettu yhteistyössä kumppanien kanssa jo aiemmin, ja kokemukset kumppanimallista ovat olleet myönteisiä.”
Kari Salonen
Luonnonvarakeskuksen ja uusien toimijoiden välinen yhteistyö vahvistaa tutkimuksen alueellista vaikuttavuutta, Luken tiedotteessa todetaan.

Luonnonvarakeskus (Luke) on julkistanut uudet kumppaninsa peltokasvien kenttäkokeiden hoitamisessa.

Etelä-Pohjanmaalla, Etelä-Savossa ja Lapissa tehtävät kenttäkokeet hoidetaan jatkossa kumppaneiden kanssa. Luke vastaa jatkossakin kokeiden suunnittelusta, tulosten analysoinnista ja raportoinnista.

Julkisen hankintamenettelyn perusteella valituksi tulivat seuraavat kumppanit:

Etelä-Pohjanmaa (Ylistaro): Seinäjoen ammattikorkeakoulu. Kasvinsuojeluaineiden tehokkuuden testaus sekä tutkimus- ja asiakkuushankkeiden kenttäkokeet.

Etelä-Savo (Mikkeli): Anssi Laamanen Oy. Pelto- ja nurmikasvien tutkimushankkeiden tilakokeet mukaan lukien luomututkimus. Yrjö Ehrnrooth (Pellosniemen pakkaamo). Tutkimushankkeiden kenttäkokeet mukaan lukien kasvinsuojeluaineiden tehokkuuden testaus ja luomututkimus.

Lappi: Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia. Viralliset nurmien lajikekokeet ja tutkimus- ja asiakashankkeiden kenttäkokeet.

Luken henkilöstölle tarjotaan toimintamallin muuttuessa mahdollisuus siirtyä Luken toiselle toimipaikalle. Muutos koskee neljää teknisissä tehtävissä toimivaa henkilöä.

”Keväällä 2020 siirsimme Kainuussa vilja- ja nurmikasvien ja Etelä-Pohjanmaalla vilja-, nurmi-, palko- ja öljykasvien virallisten lajikekokeiden kenttäkokeet Boreal Kasvinjalostus Oy:n tehtäväksi", yksikönjohtaja Eeva-Liisa Ryhänen Lukesta sanoo. "Osa peltokasvien kenttäkoetoiminnasta on hoidettu yhteistyössä kumppanien kanssa jo aiemmin, ja kokemukset kumppanimallista ovat olleet myönteisiä.”

Lue lisää

Koronavirus lykännyt päätöksiä Ylistaron koetoiminnasta: Luke hakee palveluntuottajaa peltokasvien kenttäkokeisiin

Novitan Suomivilla-lankaa myyty parissa kuukaudessa 50 000 kerää – Kotimaan lankajätissä pähkäillään nyt, mistä kotimaista villaa saisi lisää

Traktorikonsernien osakekurssit rikkovat ennätyksiä – keväästä kurssi on kaksinkertaistunut

Mikään ei muutu, kun lomitusyksikkö suurenee, luvattiin kirjeessä – samalla ilmoitettiin muutos viikonloppupäivystyksiin, kummasteli maidontuottaja tuottajaliiton kokouksessa