Maatalous

Lintuinfluenssa katkaisee Tanskan muna- ja kanaviennin EU:n ulkopuolelle

Virustapauksia myös Saksassa, Alankomaissa ja Isossa-Britanniassa.
Kari Salonen
Lintuinfluenssa leviää Euroopassa. Kuvituskuva.

Tanskalaiselta siipikarjatilalta on löytynyt H5N8-tyypin lintuinfluenssaa. Viranomaiset ovat määränneet 25 000 kanaa teurastettaviksi, ruotsalainen ATL-lehti kertoo Tanskan elintarvikeviraston Fødevarestyrelsenin tiedotteeseen pohjaten.

Löydöksen seurauksena Tanskan kananmunien ja elävien kanojen vienti EU:n ulkopuolisiin maihin loppuu ATL:n mukaan välittömästi. Katkos kestää vähintään kolme kuukautta.

Saksassa teurastetaan 16 000 kalkkunaa maan pohjoisosasta löytyneen lintuinfluenssatapauksen vuoksi.

Saksassa harkinnassa on myös 70 000 kanan lopettaminen. Se liittyy Rostockin lähellä tehtyyn H5N8-löydökseen, jonka takia yhden tilan 4 500 kanaa lopetetaan. Omistajalla on toimintaa myös muualla, ja tartunnan pelätään leviävän yrityksen muihin kanaloihin.

Lintuinfluenssaa on havaittu myös Ranskassa, Alankomaissa ja Isossa-Britanniassa. Tapausten yhteydessä ei ole havaittu tartuntoja ihmisillä.

ATL-lehden juttu

Tanskan elintarvikeviraston tiedote

Lue lisää

Hollantilaiselta siipikarjatilalta löytyi lintuinfluenssaa – 190 000 kanaa lopetettiin

Ärhäkkää lintuinfluenssaa löytyi nyt Ruotsistakin – tietoa tapauksista kertyy pitkin Pohjois-Eurooppaa

Maailman suurin turkishuutokauppayhtiö lopettaa toimintansa – Kopenhagen Fur on kattanut 40 prosenttia maailman minkkiturkisvälityksestä

Lintuinfluenssaa Hollannissa, Venäjällä ja Englannissa – lähes 500 000 lintua on lopetettu tai määrätty lopetettavaksi siipikarjatiloilla