Maatalous

Vielä tänään ehtii: Neuvontakorvaus tauolle loppuvuodeksi, ennakkoilmoitusten teko sulkeutuu kello 16

Vuoden lopussa päättyvälle rahoituskaudelle neuvontakorvaukseen varatut rahat loppuivat hieman odotettua aiemmin.
Kari Salonen
Neuvontakorvausta voi saada esimerkiksi tilan energiaratkaisujen läpikäyntiin. ProAgria-Etelä-Suomen neuvoja Kaisa Halme Neuvo2020-käynnillä talvella 2017 Sastamalassa. Kuvituskuva.

Neuvontakorvaukseen vuosille 2014–2020 varatut rahat on käytetty loppuun, eikä uusia ennakkoilmoituksia neuvontakäynneistä voi enää tämän päivän jälkeen tehdä loppuvuoden aikana, Ruokavirasto tiedottaa. Neuvontakorvauksen ennakkoilmoitusten teko suljetaan Ruokaviraston Hyrrä-asiointipalvelussa tänään perjantaina kello 16.

Ennakkoilmoituksen neuvontakäynnistä tekee neuvoja, ei viljelijä.

Neuvontakorvaukseen varattujen rahoituskauden varojen arveltiin aiemmin riittävän marraskuun loppuun asti, mutta ilmoituksia on tehty arvioitua enemmän, Ruokavirasto perustelee.

Keskeytys ei vaikuta niihin neuvontakäynteihin, joista on ehditty jo ennen keskeytystä tehdä ennakkoilmoitus Hyrrään.

Neuvontakorvaus eli Neuvo 2020 -tuki on yksi EU:n rahoittamista tukijärjestelmistä ohjelmakaudella 2014–2020.

Koska neuvottelut EU:n maatalouspolitiikasta vuosille 2021–2027 ovat edelleen kesken, nykyisen kauden tukia jatketaan siirtymäkauden ajan vuosina 2021–2022.

Myös neuvontakorvaus jatkuu nykyisen rahoituskauden ehdoilla siirtymäkauden ajan, ja ennakkoilmoitusten teko avataan uudelleen Hyrrässä ensi vuoden alussa. Ruokavirasto tiedottaa tarkemmasta ajankohdasta myöhemmin.

Lue lisää

Kolmannes tiloista hyödyntänyt tuettua tilaneuvontaa – tälle vuodelle rahoitusta on jäljellä suunnilleen samaan käyntien määrään kuin viime vuonna

Haku neuvojille auki: Mavi etsii nyt neuvojia maatiloja nykyaikaistamaan

Viljelijän tuet vääriin taskuihin

Neuvontakorvaus laajenee: Jatkossa kattaa myös taloudellisen neuvonnan