Maatalous

Maa- ja puutarhayrittäjille tarjotaan apua kausityövoiman värväämiseen – kysely selvittää ongelmia, joita pitää ratkoa

Puutarhaliiton ja TTS Työtehoseura ovat lyöneet viisaat päänsä yhteen, jotta ensi kasvukaudella yrittäjät eivät törmäisi samanlaisiin kausityövoimaongelmiin kuin tänä vuonna.
Jaana Kankaanpää
Kausityövoimaa tarvitaan esimerkiksi vihannestiloilla.

Puutarhaliitto haluaa auttaa puutarha- ja maatalousyrittäjiä saamaan kausityövoimaan ensi keväänä.

Auttamisen pohjana toteutetaan yrittäjille kysely, jolla selvitetään kuluneen kasvukauden ongelmia työvoiman palkkauksessa, hyviä käytänteitä sekä tukimateriaalin tarvetta. Tavoitteena on työvoiman rekrytointi ja työhön perehdyttäminen onnistuisivat entistä paremmin.

Kysely on lähetetty Maaseudun työnantajaliiton jäsenille sekä suomen- ja ruotsinkielisten puutarha-alan järjestöjen jäsenyrityksille. Vastauksia toivotaan 22.12. mennessä, Puutarhaliitto tiedottaa.

Vastausten perusteella yrittäjille tuotetaan tukimateriaalia. Lisäksi maatalous- ja puutarha-alan töistä ja työvoiman tarpeesta tiedotetaan niin työnhakijoille kuin työnantajille.

Kysely on osa Puutarhaliiton HEP-työvoimahanketta, jossa autetaan puutarhayrittäjiä rekrytoimaan työvoimaa, kouluttamaan heitä ja tarjotaan materiaalia tueksi muun muassa työhön perehdyttämisessä.

Hanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä TTS Työtehoseuran, Hedelmän- ja marjanviljelijäin liiton sekä Maaseudun työnantajaliiton kanssa.

Kysely on yhteinen TTS:n kanssa, joka laajentaa kyselyä maatalousyrittäjille oman Työvoima-hankkeensa osalta.

Lue myös:

Migrin palvelupisteissä on kolmen kuukauden jono – tilanne huolestuttaa kausityöntekijöitä tarvitsevia

Helpotus monelle tilalle: Suomalaiset ryntäsivät maatiloille töihin – marjatiloilla onnistuneita rekrytointeja

Lue lisää

Mitä tapahtuisi, jos lannoitteiden, kylvösiemenien ja polttoaineiden tuonti tyssäisi? Riippuvuus ulkomaisista tuotantopanoksista uhkaa suomalaista ruokaturvaa

Maahanmuutto koskee kohta kaikkia

Ulkomaalaisille kausityöntekijöille myönnetty yli 10 000 työlupaa

Jo puolet metsureista on ulkomaisia valtion metsissä – alalla ollaan erimielisiä, onko selityksenä työvoiman halpuutus vai suomalaisten hiipuva kiinnostus metsätöitä kohtaan