Maatalous

Kaatumisvahinkojen vakuutuskorvauksissa piikki 61–70 -vuotiaiden kohdalla, vaikka eniten vahinkoja sattuu lapsille

Talvikuukausina kaatumiset lisäävät olkapää- ja nilkkavammoja.
Sanne Katainen
Liukkaalla säällä kannattaa varustautua nastakengillä tai pyytää joku kävelylle mukaan tueksi.

Talvikuukausina sattuu eniten liukastumisia ja kaatumisia, kertovat Pohjola Vakuutuksen tilastot. Useimmin niissä aiheutuu vammoja polveen, nilkkaan, ranteeseen, olkapäähän tai päähän.

"Talvikuukausina korostuvat liukastumisesta aiheutuneet vammat. Viime vuonna Etelä-Suomessa oli erittäin leuto talvi, mikä näkyi myös meillä matalampana piikkinä kaatumisvahingoissa", kertoo Pohjola Vakuutuksen korvauspalveluista vastaava johtaja Sari Styrman tiedotteessa.

Eniten kaatumisia sattuu pikkulasten lisäksi 61–70 -vuotiaille, joilla keskimääräisen vahingon määrä euroina on suurempi kuin lapsilla.

Kaatumisista aiheutuneista kuluista Pohjola Vakuutus on korvannut viime vuosina rahallisesti eniten leikkauksia, joista korvattu keskivahinko on useita tuhansia euroja. Kappalemäärinä korvauksia maksetaan eniten lääkäri- ja erikoislääkärikäynneistä.

"Vakuutus tuo turvaa tässäkin asiassa, mutta ennen kaikkea on tärkeää keskittyä varovaisuuteen ja vahinkojen estämiseen liikkumisessa. Iäkkäämmille läheisille on hyvä hankkia nastat kenkiin ja liukkailla keleillä mennä mahdollisuuksien mukaan tueksi esimerkiksi kävelylenkeille", Styrman muistuttaa.

Vähiten kaatumisvahingoista korvauksia maksetaan 1–10-vuotiaille, vaikka vahinkoja ilmoitetaan eniten 1–2-vuotiailta.

"Pienten lasten kohdalla on nähtävissä vanhempien huoli ja ilmoituksia tehdään todennäköisesti suurimmalta osin varmuuden varalta. Toki kaaduttaessa lapset myös tippuvat matalammalta, jolloin vammoja ei synny samalla tavalla", selittää Styrman.

Lue lisää

Aila-myrskyn vahingot näyttävät olevan jäämässä odotettua pienemmiksi, vakuutusyhtiöistä kerrotaan

Animaatio: Näin illalla alkava Aila-myrsky rymistelee läpi Suomen

Ilmastonmuutos voi tehdä riskikohteiden vakuuttamisen mahdottomaksi: "Ei pidä luulla, että aina ja ikuisesti voi vakuuttaa minkä tahansa kohteen"

Harvalla viljelijällä on vakuutus koronan varalta - voisi korvata lisätyövoiman kulut