Maatalous

Nautojen erikoisrehuihin ja rehujen säilöntäaineisiin erikoistunut Kärki-Agri ulkomaisomistukseen

Alltechin ja DLG:n yhteisyritys ostaa vuonna 1996 perustetun Kärki-Agrin.
Kari Salonen
Kärki-Agri valmistaa ja markkinoi muun muassa rehujen säilöntäaineita.

Kansainvälinen maataloussektorin monialayritys Alltech ja tanskalainen DLG Group ostavat suomalaisen Kärki-Agrin. Kaupan myötä Kärki-Agri siirtyy Alltechin ja DLG:n puoliksi omistaman AV Nutrismart Holdings -nimisen yrityksen alaisuuteen.

Vuonna 1996 perustettu Kärki-Agri on erikoistunut nauta- ja maitotilojen hygieniatuotteisiin, erikoisrehuihin ja rehun säilöntäaineisiin.

Yhtiöllä on Seinäjoella vuonna 2015 valmistunut erikoisrehutehdas, jonka tuotevalikoimaan kuuluvat räätälöidyt kivennäisrehut ja nuolukivet.

Alltechin toimitusjohtaja Mark Lyons iloitsee DLG:n kanssa yhteistyössä toteutettavan kaupan mahdollistavan DLG:n esiseosten valmistusosaamisen ja Alltechin muiden kotieläintuotannon ratkaisujen ja tuotteiden yhdistämisen.

Kärki-Agri on ollut Alltechin asiakas yli 20 vuoden ajan, kertoo Kärki-Agrin pääomistaja Antti Kuoppamäki.

"Tiedän, että Alltech ja DLG ovat sitoutuneet tukemaan suomalaisia kotieläintiloja ja maatalousyrittäjiä. Odotan liiketoiminnan jatkuvan menestyksekkäänä tulevaisuudessakin", Kuoppamäki toteaa yhtiön tiedotteessa.

DLG:n omistaman Vilofoss-konsernin toimitusjohtaja Jacob Holm Pedersen kertoo Alltechin ja DLG:n yhteistyön mahdollistavan suomalaisille asiakkaille pääsyn tuotteisiin, "jotka parantavat ja optimoivat rehun tehokkuuden sekä parantavat tilojen tuottavuutta sekä kilpailukykyä".

Lue lisää

Oletko viljelyn kehittämisen pelle peloton? Tuottajalle kiitos -stipendien haku-aika alkoi

Viljelijä sai koronan ja jäi "täysin yksin": "Lomittajaakaan ei saa avuksi, vaan eläimet on pakko hoitaa sairaana"

Oripäässä sairastuneille ja karanteeniin joutuneille perheille jaetaan ruoka-apua – koronarypäs iski pienessä kunnassa myös maataloustyöpaikkoihin

Valion Maitosuomi, Atria ja kolme lihaosuuskuntaa naudanrehuyhteistyöhön – perustavat yhteisen yrityksen, osuus A-rehun kahdesta tehtaasta Maitosuomelle