Maatalous

Oletko viljelyn kehittämisen pelle peloton? Tuottajalle kiitos -stipendien haku-aika alkoi

Tuottajalle kiitos -stipendit myöntävät Vaasan, K-ryhmä ja ProAgria. Hakuaika päättyy 30. päivä maaliskuuta.
Stipendin rahoitus on peräisin K-ryhmän ja Vaasan Tuottajalle kiitos -leipätuotteiden 20 sentin hyvitysosuuksista.

Maataloustuottajien on jälleen kerran mahdollista hakea Tuottajille kiitos -stipendejä. Ne on tarkoitettu viljelyyn tai jatkojalostukseen liittyvien innovaatioiden kehittämiseen, testaamiseen sekä uuden tiedon jakamiseen.

Hakuaika on 2.–31.3 verkossa osoitteessa proagria.fi/viljelijastipendi. Hakijaa kohden stipendin suuruus on enintään 10 000 euroa.

Stipendinsaajat valitsee asiantuntijaraati, joka muodostuu Vaasan, ProAgrian, K-ryhmän, MTK:n sekä Lantmännen Agron edustajista.

Stipendien takana ovat Vaasan, K-ryhmä ja ProAgria. Tiedotteen mukaan ne haluavat aidosti kiittää tuottajia viljelyn kehittämisestä sekä vastuullisuudesta läpi koko arvoketjun. Organisaatiot uskovat, että lopulta kaikki tuottajat hyötyvät tehdystä työstä viljelyn parantamiseksi.

Ensimmäisen kerran stipendit jaettiin vuosi sitten. Toinen palkitsemiskierros oli viime syksynä. Rahaa jaettiin muun muassa ilmastonmuutoksen hillintään, uusien viljelykasvien käyttöönottoon ja tilojen väliseen yhteistyöhön.

Stipendin rahoitus tulee K-ryhmän ja Vaasan Tuottajalle kiitos -leipätuotteiden 20 sentin hyvitysosuuksista.

Korona-aika kiritti kotimaisen ruuan myyntiä: K-ryhmän Tuottajalle kiitos -tukisumma on noussut yli viiteen miljoonaan euroon

Keskon Mikko Helander haluaa nostaa kotimaisen ruuan hintaa — tuottajien saama korvaus liian pieni

Viljelijöiden mietintämyssyt pursuavat stipendien arvoisia ideoita – Tuottajille kiitosta ilmastonmuutoksen hillitsemisestä ja viljelyn kehittämisestä

Lue lisää

K-ryhmän jakamilla Tuottajalle kiitos -stipendeillä järjestetään ilmainen viljelijätapahtuma ja tehdään videoblogia: "Nämä rahat käytetään viljelijöiden itse ideoimiin kehityskohteisiin, joilla on tarkoitus viedä toimialaa eteenpäin"

Vain noin 10 viljatilaa 15 000:sta saa K-ryhmän ja Vaasanin Tuottajalle kiitos -rahoja

Maatalouskonemarkkinoilla merkkejä ylikuumenemisesta

Kerääjäkasvit kiinnostavat ja ala kasvaa, mutta sopivat kasvit ja kylvötavat ovat yhä haussa