Maatalous

Video: Suloinen Mauno-karitsa syntyi puolikiloisena ja asui ensimmäiset päivät tuvassa – kuukaudessa se on kasvanut hurjasti

Mauno-karitsa on muuttanut pysyvästi lampolan puolelle, sillä vaipat kävivät pieniksi.
Kurikan lammastila

MT uutisoi maaliskuun alkupuolella pienestä tuvassa temmeltävästä Mauno-karitsasta, joka painoi syntyessään vain viitisensataa grammaa.

Nyt karitsa on kasvanut jo niin isoksi, että vaipat eivät enää palvele tarkoitustaan ja Mauno onkin saanut siirtyä lampolan karitsakamariin lajitoveriensa seuraan.

Lampolassa on tarjolla maitoa automaatista 4-5 kertaa päivässä.

"Mauno on ollut kyllä ruoka-aikaan paikalla, sillä painoa on jo hulppeat 5,5 kiloa", kertoo siikajokisen Kurikan lammastilan yrittäjä Sari Kurikka.

Painoa on siis kertynyt vajaassa kuukaudessa viisi kiloa.

Kurikan lammastilan Facebookissa Mauno-fanit pääsevät edelleen ihastelemaan pikkukaritsan ja sen kumppaneiden edesottamuksia, sillä Kurikka päivittää sivuja ahkerasti.

Aprillipäivän päivitys aiheutti somessa hilpeyttä, sillä siinä väitettiin, että lampolan ovi on lukittu, auto pakattu ja tilan väki olisi lähdössä lomille.

Päivitys osoittautui nopeasti aprillipilaksi, sillä lomaa tilan väki aikoo pitää mahdollisesti jossain vaiheessa kesällä, sillä tällä hetkellä tilalla on menossa kiireisin aika karitsoinneissa.

"Auto on kyllä pakattu, tosin lihoilla", naurahtaa Kurikka, joka on toimittamassa lihoja asiakkailleen.

Kurikka päivitti 27.3., että tilalle on syntynyt uudet kolmoset. Emä ei ollut pientä tyttöstä ottanut hoidettavakseen, joten tarkkailun ajan karitsa sai kulkea vaipoissa. Maunolta ylijääneille vaipoille tuli siis käyttöä.

Lue Maunon elämän ensihetkistä täältä:

Pienen pieni vaippapöksyinen karitsa sulostuttaa somessa – katso hellyttävä video Maunon ruokailuhetkestä

Lue lisää

Pienen pieni vaippapöksyinen karitsa sulostuttaa somessa – katso hellyttävä video Maunon ruokailuhetkestä

Video: Päijät-Hämeessä kylvetään hernettä – "Palkitsevaa seurata kasvun ihmettä"

Sokerijuurikkaan kylvöt alkoivat viikonloppuna – sään viileneminen ja sateet hidastanevat etenemistä

Verkkokalastuskielto ei pitene heinäkuulle Saimaalla, vakuuttaa ministeri Leppä – "Säätelyn on oltava sellaista, että se saavuttaa alueen ihmisten hyväksynnän"