Maatalous

Maissin ja soijan kylvöala kasvaa USA:ssa

Yhdysvalloissa maissin ja soijan kylvöalan odotetaan kasvavan. Vehnän kylvöala kasvaa myös, sillä syysvehnää on kylvetty reippaasti enemmän kuin vuotta aiemmin.
Mike Wilson
Soijan kylvöalan ennustetaan nousevan 5 prosenttia Yhdysvalloissa.

Yhdysvalloissa tuottajat aikovat kylvää arviolta 36,9 miljoonaa hehtaaria maissia tänä vuonna, kertoo kansallinen maataloustilastopalvelu julkaisemassaan raportissa. Ala olisi alle prosentin enemmän kuin viime vuonna.

Eniten maissiala kasvaisi Dakotassa. Siellä tuottajat aikovat kylvää yhteensä 3,6 miljoonaa hehtaaria maissia, 0,8 miljoonaa hehtaaria enemmän kuin vuonna 2020.

Soijapapujen viljelijät aikovat tiedotteen mukaan kylvää 35,5 miljoonaa hehtaaria vuonna 2021, mikä on 5 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Toteutuessaan se olisi kolmanneksi suurin soijan kylvöala koskaan.

Vehnän viljelyalaksi arvioidaan 18,8 miljoonaa hehtaaria, mikä on 5 prosenttia enemmän kuin vuonna 2020.

Syysvehnän kylvöala, 13,4 miljoonaa hehtaaria, on 9 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Kevätvehnän pinta-alan odotetaan vuonna 2021 olevan 4,7 miljoonaa hehtaaria, mikä on 4 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2020.

Durumvehnän kylvöalan arvioidaan olevan tänä vuonna reilu 620 000 hehtaaria, mikä merkitsisi 9 prosentin laskua viime vuodesta.

Koko puuvillan viljelyalan odotetaan vuonna 2021 olevan yhteensä 4,8 miljoonaa hehtaaria, lähes saman verran kuin viime vuonna.

Tilastopalvelu julkaisi myös neljännesvuosittaisen viljavarastoraportin. Sen mukaan maissin varastot olivat yhteensä 195 miljoonaa tonnia, mikä on 3 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Soijapapuja on varastossa 42 miljoonaa tonnia, mikä on 31 prosenttia vähemmän kuin maaliskuussa 2020.

Varastoidun vehnän kokonaismäärä oli 35 miljoonaa tonnia, mikä on 7 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Durumvehnän varastot hupenivat 4 prosenttia viime vuodesta, kun taas muiden vehnien varastot pienenivät 28 prosenttia.

Lue lisää

Härkäpapualassa olisi kasvunvaraa – Elintarvikeuutuudet lisäävät kysyntää

Maissin viljely pohjoisessa on tietoinen riski

Säilörehun seassa kolmasosa rehumaissia kohotti maidon rasva- ja valkuaisainepitoisuuksia: "Kolme senttiä korkeampi maidon litrahinta on iso juttu"

Kevään kylvöalat: Kaura-ala kasvoi 10 prosenttia viime vuodesta, hernettä ennätyspaljon, öljykasveja vähiten 43 vuoteen