Maatalous

He ostivat 14 miljoonan euron maatilan: Neljä paikallista viljelijää, johtoon astuu 23-vuotias William Kartz Johansen

Kahdella pääomistajalla on ennestään useita yhteisiä bisneksiä.
Kuvakaappaus / nordjyske.dk
Nordjyske-lehti esittelee tilan uudet omistajat: Peter Andersen (vas.), William Kartz Johansen, Anders Bundgaard ja Frank Kartz Johansen

Tanskassa tehtiin kuun alussa harvinaisen isot tilakaupat. 14 miljoonan euron hintapyynnillä oli kaupan 330 hehtaaria peltoa, 1 700 emakkoa ja 300 000 broilerin vuosituotanto sekä iso määrä rakennuskantaa.

Lopullista kauppahintaa ei julkistettu.

Tila sijaitsee Pohjois-Jyllannissa.

Tanskalaissanomalehdet ovat selvittäneet, kuka tilan osti: vasta perustettu yritys Striben Agro ApS. Yhtiön omistajina on neljä paikallista maanviljelijää.

77-vuotiaalla Anders Bundgaardilla on uudesta yhtiöstä 33 prosentin omistusosuus ja 55-vuotiaalla Frank Kartz Johansenilla 43 prosenttia. Miehet omistavat ja johtavat yhdessä useita muita suuria maatiloja. Suurin niistä on Civagaard, jossa on mittavaa porsastuotantoa.

Kolmas omistaja on 42-vuotias Peter Andersen 18 prosentin osuudella.

Tilan tuotannosta vastaa jatkossa Frank Kartz Johansenin poika, 23-vuotias William Kartz Johansen. Hän on myös yksi yhtiön omistajista kuuden prosentin osuudella.

"Tila on meidän kannaltamme hyvällä paikalla ja sen porsas- ja perunantuotanto ovat erinomaisessa kunnossa", Frank Kartz Johansen sanoo.

Hänen mukaansa uusi tila tuo synergiaetuja. "Se antaa mahdollisuuksia optimoida ostoja ja myyntejä sekä työntekijä- ja muita resursseja."

Frank Kartz Johansen on edennyt elämässään määrätietoisesti. Hän toimi aikanaan sikalanhoidosta vastaavana päällikkönä. Kun Civagaard vuonna 1999 perustettiin, taitava ja osaava 33-vuotias mies pääsi siihen vähemmistöosakkaaksi ja nousi myöhemmin yrityksen toimitusjohtajaksi. Sen jälkeen osakkuuksia Bundgaardin kanssa on kertynyt, ja uusimmassa hankkeessa hän on pääosakas.

Juttua muokattu 15.4. klo 13.30, lisätty tietoa pääosakkaan henkilöhistoriasta.

Landbrugsavisen-lehden juttu

Lue myös: 14 miljoonan euron maatila myytiin nopeasti: 330 hehtaaria peltoa, 1 700 emakkoa ja 300 000 broilerin vuosituotanto

Lue lisää

Kaupan päälle mummo? Syytinki voi olla pahimmillaan tilakaupan jarru ja kiusaamisen väline

Tämän maatilan tulevaisuutta ei kahlittu syytingillä – sopimuksessa on ylipäätään hyvä noudattaa "aamutossusääntöä"

Metsätilan arviointi koostuu monesta

Verottaja metsän­omistajan kimpussa