Maatalous

Korona siirsi maaseutujohtajankin etätyöhön – pitkien ajomatkojen sijaan arkea rytmittävät aivan uudet rutiinit, katso video!

"Olen aina sanonut, että työpaikoilla pitäisi olla ihmisille mattoja, että he saisivat halutessaan tehdä töitä lattialla", toteaa maaseutujohtaja Katariina Pylsy.
Sanne Katainen
Etätyöläisellä on mahdollisuus valita vapaasti itselleen parhaiten sopiva työskentelyasento ja -tapa. Katariina Pylsylle mieluisin paikka työntekoon on lattialla.

Koronan vuoksi pakon edessä alkanut etätyö on avannut Sastamalan maaseutujohtajalle Katariina Pylsylle ihan uuden työarjen: sen sijaan että hän ajaisi joka arkipäivä 45 minuuttia suuntaansa kotoaan Hämeenkyröstä Sastamalan maaseututoimistoon, päivän voi aloittaa vaikka jumppaamalla.

Tai sitten voi vain saman tien käynnistää koneen ja istahtaa sen ääreen – matolle.

"Olen aina sanonut, että työpaikoilla pitäisi olla ihmisille mattoja, että he saisivat halutessaan tehdä töitä lattialla", Pylsy nauraa ja näyttää mallia: lattialla voi istua kannettava tietokone jalkojen päällä, tai vaikka mennä makuulleen ja tehdä töitä mahallaan.

"Asentoa voi vaihtaa vaikka kuinka usein, ja vain mielikuvitus on rajana."

Kaikki paperit, kansiot, kirjat ja puhelimetkin ovat käden ulottuvilla, eri puolilla lattiaa.

Ja erityisesti käden ulottuvilla on kahvakuula. Veren saa kiertämään aivoissa ja kropassa, kun välillä vähän voimistelee, Pylsy hehkuttaa.

Lue myös:

"Tukihausta ei olisi tullut mitään ilman Vipu-palvelua" – korona toi maataloushallinnolle uudet työrutiinit, mutta tukimaksatuksiin poikkeusaika ei ole vaikuttanut

Lue lisää

Mitä vikaa on pakastepizzassa?

Yle uutiset: Etätyö- ja maskisuositukset jatkuvat Etelä-Karjalassa – koronatartuntoja todetaan nuorilla ja rokottamattomilla

Etätyö tuo vipinä asuntokauppaan – lisäneliöitä haetaan pienemmistä kaupungeista, myös kakkoskodit kaupungeissa kiinnostavat

Omistajien etätöistä työpaikoille siirtyminen on lemmikille uuden oppimista