Maatalous

"Nurmen täsmäviljely ei ole vaikeaa, työlästä eikä välttämättä kallistakaan" – Peltolive kertoo asiasta ensi viikon torstaina

Täsmäviljelyn avulla tuotantopanokset saadaan entistä tehokkaampaan käyttöön.
Markku Pulkkinen
Ajo-opastin on osa täsmäviljelyä.

"Pienillä askelilla pääsee mukavasti nurmien täsmäviljelyn alkuun”, Savonia-ammattikorkeakoulun maatalousteknologian lehtori Miika Kahelin lupaa. "Täsmäviljely ei ole vaikeaa, työlästä eikä välttämättä kallistakaan."

Konkreettista tietoa täsmäviljelystä on tarjolla ensi viikon torstaina, 10. kesäkuuta. Koronaturvallinen Tehot irti nurmesta -verkkotapahtuma striimataan suorana Peltoniemen maaseutuopistolta klo 10 alkaen.

Täsmäviljelyn avulla tuotantopanokset saadaan tehokkaammin käyttöön, millä on positiivisia vaikutuksia niin yrityksen talouteen kuin ympäristöön, Kahelin korostaa.

Peltolivessä puheenvuoron saavat täsmäviljelyn parissa työskentelevät laitevalmistajat ja tuotantopanosten myyjät. Lisäksi tarjotaan tietoa Luke Maaningalla tehtyjen nurmitutkimusten tuloksista, muun muassa nurmilajiseoksista, orgaanisista lannoitteista ja vetoletkulevityksestä.

Verkkotilaisuuden Farmers’ corner -keskustelussa yrittäjät ja asiantuntijat keskustelevat täsmäviljelystä.

Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Savonian luonnonvara-ala, Luonnonvarakeskus Maaninka, MTK Pohjois-Savo ja YSAO Peltoniemi.

Verkkotapahtuman ohjelma ja ilmoittautumislinkki täällä.

Lue lisää

Arkeen käypää älymaataloutta aletaan tutkia Jyväskylässä käytännönläheisin keinoin

Täsmäviljelylle kuuluu vastaavat tuet kuin luomulle

Täsmäviljelyn voi aloittaa pienin askelin

Tekoäly voi tulevaisuudessa neuvoa viljelytoimissa ja robotit hoitaa kasvinsuojelun – karjatiloilta löytyy jo nyt enemmän hyvinvointimittareita kuin terveyskeskuksista