Maatalous

Lokakuun KoneAgria lupaa olla historiansa kattavin näyttely – "Rokotusten edistyttyä paluu normaaliin on taas mahdollista"

Ajankohtaisina aiheina ohjelmassa nousevat esiin muun muassa sukupolvenvaihdos, investoinnit, laidunnus, älykäs peltoviljely ja yhteinen maatalouspolitiikka cap.
Kari Salonen
Kohta pääsee taas isoja koneita ihmettelemään. Kuva on Helsingin Maatalouskonemessuilta vuodelta 2018.

KoneAgria on todennäköisesti ensimmäinen suuri maa- ja metsätalouden sekä urakoinnin ammattitapahtuma, joka järjestetään tiukkojen poikkeuksellisten aikojen jälkeen. "Rokotusten edistyttyä paluu normaaliin on taas mahdollista", tapahtuman tuoreessa tiedotteessa iloitaan.

KoneAgria 2021 järjestetään Tampereella 14.–16.10. Ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan elokuussa.

KoneAgria on joka toinen vuosi järjestettävä maa- ja metsätalouden ammattitapahtuma. Se järjestetään parittomina vuosina. Parillisina vuosina on vuorossa Helsingin MaatalousKonemessut, joka pidetään 13.–15.10.2022 Messukeskuksessa Helsingissä.

KoneAgrian ohjelmasisällöstä vastaa ja sen kokoaa ProAgria yhteistyössä alan toimijoiden kanssa.

Mukaan on järjestäjien mukaan lähtenyt ennätysmäärä alan toimijoita ja järjestöjä. Yrityslistat on julkaistu tapahtuman verkkosivulla.

”KoneAgrian päivät on teemoitettu ja jokaisena päivänä on teemaan liittyvä keskustelu. Ajankohtaiset aiheet nousevat ohjelmassa päivittäin", kertoo markkinointi- ja viestintäjohtaja Suvi Anttila ProAgria Keskusten Liitosta.

"Esillä ovat muun muassa sukupolvenvaihdos, investoinnit, laidunnus, älykäs peltoviljely eli Smart Farming ja voimakkaasti kaikkeen vaikuttava Euroopan yhteisön yhteinen maatalouspolitiikka cap”, Anttila luettelee.

Avajaispäivän, torstain 14.10. paneelissa keskustellaan tulevaisuudesta, ilmastonmuutoksen hillinnästä sekä vastuullisesta ja taloudellisesta tuottamisesta.

Perjantain teemaksi nousevat kotieläimet, nurmi ja laiduntaminen. Ohjelmassa on esillä eläinten hyvinvointi, riskienhallinta ja tautitilanne erityisesti tuottavuuden näkökulmasta ja

automaation kautta.

Lauantaina ohjelmassa tuodaan esille erityisesti kasvintuotantoa ja viljelyä.

Yrityksille on varattu tietoiskuaikoja jokaiselle päivälle.

Lue lisää

KoneAgria pidetään ensi syksynä Tampereella - samaan aikaan Jyväskylän Konekillerin kanssa

Öljykasvien hintapiikki taittui yhtä nopeasti kuin alkoikin

Mansikkakausi alkaa jopa kaksi viikkoa etuajassa, viljelijälle ripeä tahti ei ole vain ilon aihe: "Kyllähän ne isot massat saisivat tulla vasta heinäkuun puolella"

Kananmunan ympäristövaikutukset ovat alle puolet sianlihan vaikutuksista - "Erityisesti tuontisoijan käyttö rehussa lisää ympäristökuormaa"