Maatalous

Maaseutunuoret ja NHK matkaavat traktorilla läpi Suomen elokuussa – "Nyt saadaan katsausta siihen, mitä viljelijät ajattelevat tilansa tulevaisuudesta"

Kymmenen leveyspiiriä halkova reitti kulkee Suomen pohjoisimmasta kylästä Nuorgamista Seinäjoen kautta NHK-Keskuksen pääkonttorille Hämeenlinnaan.
NHK-keskus
Kuvassa 4000-sarjan traktori JCB Fastracilta. Matka taitetaan 8000-sarjan traktorilla.

Maatalouskonealan yritys NHK-Keskus Oy ja MTK:n Maaseutunuoret tekevät 11.–12. elokuuta 30 tunnin matkan suomalaisten maataloustuottajien arkeen ja tulevaisuuteen. JCB Fastrac-traktorilla taitetaan 1 300 kilometrin matka pohjoisesta etelään, ja reitin pysähdyspaikoilla kohdataan Maaseutunuoria sekä kuullaan maataloustuottajien ajatuksia arjestaan ja tulevaisuuden näkymistään.

Matkantekoa voi seurata reaaliajassa traktorin keulaan asennetun kameran kautta. Päivittäin pysähdyspaikoilta nähdään myös livelähetyksiä, joissa tutustutaan alueen Maaseutunuoriin ja eri tuotantosuuntia edustaviin tiloihin.

Tempauksen tavoitteena on tehdä suomalaista ruoantuotantoa näkyväksi ja kuulla viljelijöiden ajatuksia tulevaisuudestaan. Mukaan on pyritty valitsemaan tiloja, jotka edustavat monimuotoisesti maataloutta.

”Saamme katsausta siihen, mitä viljelijät ajattelevat tilansa tulevaisuudesta ja kuinka maantieteellinen sijainti vaikuttaa näihin mietteisiin. Tässä on mahdollisuus kehittää omia ajatuksia ja samalla nähdä, että me nuoret viljelijät emme ole kadonneet kartalta. Meillä riittää voimaa ja intohimoa viedä koko alaa eteenpäin”, Olli Cavén MTK:n Maaseutunuorista kertoo.

Kymmenen leveyspiiriä halkova reitti kulkee Suomen pohjoisimmasta kylästä Nuorgamista Seinäjoen kautta Hämeenlinnaan.

”Maailman nopeimpana traktorina JCB Fastrac on luonteva valinta tähän tehtävään. Pääsemme jännittämään yhdessä, ehtiikö tämä keltainen kiitäjä todella 30 tunnissa halki koko maan”, tuotepäällikkö Mikko Kämäri NHK:lta kertoo.

Livestriimiä matkan varrelta voi seurata 11.8. alkaen

Lue myös:

Mikä onkaan #manutpellolla? – maaseutunuoret lähtivät instagramiin

Traktorikauppiaat järjestäytyivät – oma jaosto Tekniseen kauppaan

Lue lisää

Mikä onkaan #manutpellolla? – maaseutunuoret lähtivät instagramiin

Maaseutunuoret mukaan kunnallisvaaleihin

Valtra miehitti suosituimpien traktorimallien listan

Loimaan maaseutunuorten tulet tervehtivät joulun viettoon matkaavia