Perjantain 3.12. lehden jakelussa on häiriöitä. Näköislehti ja verkkosisällöt ovat toistaiseksi vapaasti luettavissa.
Maatalous

Video: Miten käy, kun pohjalainen kokeilee japanilaisen Kobe-pihvilihan kasvatusta oluella ja tanka-runoilla? Se nähdään suositulla somevideolla

Laidun Herefordin mainonta on herättänyt huomiota aiemminkin.

Japanilaisen Kobe-häränlihan sanotaan olevan maailman parasta. Se on harvinaista herkkua ja siksi kallista.

Näillä sanoilla alkaa pohjalaisten pihvikarjanlihantuottajien perustaman Laidun Hereford -yrityksen tuore video.

Hupivideolla pohjalaiset päättävät ryhtyä kasvattamaan omaa versiotaan japanilaisherkusta.

Kobe-lihan tuottajien kerrotaan juottavan härille olutta ja hierovan niiden turkkia samalla kun eläimille luetaan tanka-runoja. Totta tai ei, samat opit otetaan videolla käyttöön.

Laidun Herefordin mainonta on herättänyt huomiota aiemminkin. Muutama vuosi sitten sen mainoskampanja "Parempaa lihaa kuin Tinderissä" sai huomautuksen Mainonnan eettiseltä neuvostolta.

Lue myös:

Tässä ovat Vuoden lähiruokateko -kilpailun yleisöäänestyksen finalistit: Mukana muun muassa mainoskampanjallaan kohun herättänyt pihvikarjanlihan tuottaja

Pari vuotta sitten kohun aiheuttaneet lihantuottajat mainostavat taas pääkaupunkiseudun busseissa: "Pistämme lihaa liikkeelle vanhaan malliin"

Lue lisää

KoneAgrian näyttelylehmät valmistautuivat messuille musiikkia kuuntelemalla

”On hienoa, että lihakarjan kasvattajat pääsevät vihdoin vaihtamaan ajatuksia kasvotusten" – KoneAgriassa ensimmäinen eläinesittely kahteen vuoteen

Vuoteen 2025 mennessä kaikki valikoimien puutuotteet ja pakkaukset ovat sertifioituja – K-ryhmä ja Lidl vastaavat huoleen metsäkadosta

Huippupihvejä tuotetaan Suomessa aivan tavallisilla lypsykarjatiloilla – kansainvälisesti palkittu liha löytää syöjänsä Euroopan huippuravintoloista