Maatalous

Karmaiseva löytö tallentui videolle: Sorkkahoitaja veti yli 12-senttisen ruuvin lehmän jalasta – naudat voivat toipua suuristakin vierasesineistä

Sorkkahoitaja Graeme Parker vetää lehmien sorkista irti yllättäviä esineitä.

Lehmien sorkista voi löytyä melkoisia yllätyksiä.

Skotlantilainen sorkkahoitaja Graeme Parker esittelee videolla hulluimpia esimerkkejä, joita hän työssään kohtaa: Hampaita, muttereita, kivenmurikoita ja nauloja.

Lehmistä löytyy sitkeyttä. Moni toipuu, vaikka jaloissa olisi huomattavankin kokoisia vierasesineitä. Niiden olo helpottuu silminnähden, kun Parker vapauttaa ne vaivojen aiheuttajasta.

Karmaisevin löytö esitellään videon lopussa. Lehmän sorkan tyvessä näkyy metallinpala, joka osoittautuu ruuvin kannaksi. Saatuaan ruuvin irti Parker arvioi ruuvin olevan ainakin viiden tuuman, eli 12,7 sentin kokoinen.

Parker on perustanut aiheelle omistetun, The Hoof GP -kanavan, joka on ehtinyt kerätä Youtubessa miljoonayleisön. Osa on kiinnostunut sorkkahoitajan työstä laajemmin, osaa taas tuntuu viehättävän yksinkertaisesti katsoa, millaisia esineitä sorkista voi löytyä.

"Useimpia ihmisiä häiritsee muutama kivi kengässä. Nämä lehmät ovat sankareita ja varmasti onnellisia saatuaan jalkansa kuntoon", eräs katsoja kommentoi.

Lue lisää

Salmonella ei ole nautatilalle katastrofi, mutta taudin nujertaminen vaatii rankasti töitä

Maatalouslomittaja ja sorkkahoitaja ei halua laiskotella: "En ole koskaan pelännyt työtä, likaisia saappaita enkä pitkiä päiviä"

Pihatto voi laittaa lehmän jalat lujille: Sorkkahoitajia tarvitaan enemmän kuin koskaan

Tanja Kemppainen ryhtyi sorkkahoitajaksi, kun metsäkoneenkuljettajan työ oli liian sisäsiistiä