Maatalous

Suomalaisten suosikkiomena on saapunut kauppoihin – kotimaista omenaa ei tarvitse kuoria, sillä sitä ei ole käsitelty säilöntäaineilla tai erilaisilla pintavahoilla

Suomessa omenaa viljellään ammattimaisesti 672 hehtaarilla ja 308 tilalla.
Marcus Boman
Kotimaista omenaa ei tarvitse kuoria, sillä sitä ei ole käsitelty säilöntäaineilla tai erilaisilla pintavahoilla.

Kotimainen Lobo-omena on saapunut kauppoihin, Hedelmän- ja marjanviljelijäin liitto tiedottaa.

Lobo on suomalaisten pitkäaikainen suosikki. Sen väritys on syvän punainen ja maku hapokas ja arominen.

Loboa, Aromaa ja muita talvilajikkeita arvioidaan riittävän kaupoissa maaliskuulle asti. Myöhemmin alkutalvella tulevat myyntiin vielä muun muassa Rubinola ja Santana.

Suomessa omenaa viljellään ammattimaisesti 672 hehtaarilla ja 308 tilalla. Viime vuonna satoa saatiin noin 7,2 miljoonaa kiloa.

Omenan terveellisin osa on sen kuorikerros, jonka flavonoidipitoisuus on moninkertainen hedelmälihaan verrattuna.

Kotimaisen omenan voi huoletta syödä kuorineen, sillä sitä ei ole käsitelty säilöntäaineilla tai erilaisilla pintavahoilla, Hedelmän- ja marjanviljelijäin liitto mujistuttaa.

Lue lisää

Omenahillo on hillojen helmi – ilman suutuntumaa sormen- tai varpaankynnestä

Kotimainen luomuomena käy hyvin kaupaksi, mutta viljely onnistuu vain venäläisillä lajikkeilla

Omenahyve

Hedelmäinen uunipossu