LÖYDÄ EHDOKKAASI: MT:n vaalikoneessa koko maan aluevaaliehdokkaat
Maatalous

Riikka Purra: "Kun yliopistolainen vielä lukee viimeisiä yhteiskuntatieteellisen kursseja ja miettii, pääseekö töihin ennen 30-vuotispäiväänsä, amiksen käynyt voisi maksaa jo asuntolainaa"

Perussuomalaisten puheenjohtaja vaatii MT:n vieraskolumnissaan arvonpalautusta duunarialoille ja ammattikoulutukselle.

Työmarkkinoiden ja koulutuksen ongelmat voidaan ratkaista ainoastaan kotimaassa, kirjoittaa perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra MT:n vieraskolumnissaan.

Hän kuvailee oppivelvollisuuden pidentämistä peitepuikoksi. Myöskään maahanmuutosta Purra ei usko löytyvän ratkaisua työvoimapulaan.

Nykytilanteessa ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelee Purran mukaan suuri joukko nuoria, joiden työpanokselle ei ole kysyntää ja heidän on vaikea päästä edes työharjoitteluun.

"Monet kikkailevat koulun läpi saamatta lainkaan riittävästi lähiopetusta tai ohjausta. Peruskouluista poistuu nuoria, joita ei olisi saanut päästää ysiltä pois. Heillä ei välttämättä ole edes riittävää luku- ja kirjoitustaitoa, monenlaisista elämänhallinnan taidoista puhumattakaan", Purra kirjoittaa.

Peruskoulun jälkeen ongelmat siirtyvät eteenpäin toisen asteen oppilaitoksiin.

Purra perää ammatillisen koulutuksen ja duunarialojen arvonpalautusta, joka edellyttää myös peruskoulun korjaamista.

"On valtiovallan vastuulla, että maassa suoritetaan sellaista koulutuspolitiikkaa, että oikeilla aloilla ja mieluiten oikeissa paikoissa on oikea määrä valmistuneita, tutkinnon suorittaneita tai muuten osaavia ihmisiä."

Hän toteaa olevansa kyllästynyt kuulemaan, "kuinka melkein kaikista pitää tulla korkeasti koulutettuja (paitsi ilmeisesti niistä maahanmuuttajista, joita halutaan matalapalkka-aloille). Ei tule eikä tarvitse tulla."

Ammattiosaajille on tarvetta ja osaamisen on oltava sellaista, että nuori voi siirtyä työmarkkinoille. "Kun yliopistolainen vielä lukee viimeisiä yhteiskuntatieteellisen kursseja ja miettii, pääseekö töihin ennen 30-vuotispäiväänsä, amiksen käynyt voisi maksaa jo asuntolainaa ja olla alansa ammattilainen. Valtion ahne verokarhukin kiittää", Purra lataa.

Lue lisää

Jussi Halla-ahon mielestä perussuomalaiset uhriutuivat taas turhaan puheenjohtaja Purran saamasta puheajasta vaalitentissä

Uusia koulutuslinjoja avataan maakuntien korkeakouluihin – "Kokoomuslaisille ja muille kriitikoille sanon, että eiväthän korkeakoulut tyhmiä ole"

Kuusi yliopistoa ja yhdeksän ammattikorkeaa saa uusia koulutuslinjoja – uutta rahoitusta ei luvassa

Perussuomalaisten Puisto: Nato-jäsenyyttä pitää tarkastella hyvissä ajoin – "On liian myöhäistä, kun 5. artiklaa tulisi jo soveltaa"