Maatalous

Uskomaton näky: Lehmiä vedetään turvaan vesiskoottereiden avulla – ennätystulvat koettelevat Kanadaa

Tuhannet tuotantoeläimet ovat menehtyneet tulvissa.

Äärimmäiset säät ovat jälleen koetelleet Kanadaa, tällä kertaa tuhotulvien muodossa.

Kesällä saman alueen nosti otsikoihin poikkeuksellinen helleaalto. Brittiläisessä Kolumbiassa mitattiin viime heinäkuussa korkein koskaan Kanadassa mitattu lämpötila: 46,6 astetta.

Erityisesti säästä kärsi tuolloin Lyttonin kylä, joka tuhoutui lämpöaaltoa seuranneissa maastopaloissa pahoin.

Tulvien runtelema alue sijaitsee maan länsiosissa Brittiläisessä Kolumbiassa, mikä on myös tärkeää maatalousaluetta. Provinssiin julistettiin hätätila.

Tuhannet tuotantoeläimet ovat menehtyneet tulvissa, uutisoi CTV News. Tuhannet myös tarvitsevat kipeästi rehua, jota tilat ovat menettäneet tulvien mukana.

Vettä tuli kahdessa päivässä kuukauden edestä.

Monet tuottajat Sumas Prairien alueella ovat kieltäytyneet jättämästä eläimiään huolimatta evakuointikäskyistä.

Karjaa on pelastettu vedestä maihin erikoisin keinoin: moottoriveneillä, kanooteilla ja jopa vesiskoottereiden avulla vetämällä.

"Lehmät ovat hyvin hämmentyneitä"; kommentoi CTV Newsille niitä auttamaan tullut Menno Koehoorn. "Ne tärisevät ja panikoivat. Paikalla on paljon urheita ihmisiä, 50–60 ihmistä ohjaa kahlaavia lehmiä turvaan."

Tulvien uhrien auttamiseksi on pelastettu rahasto.

Paulette Johnson ja hänen miehensä jäivät tulvaveden saartamiksi. Vesi nousi nopeasti ja pian lehmät söivät kelluvaa heinää. Hekin saivat lopulta apua naapureiltaan.

Yksi pahiten tulvien koettelemia alueita on Abbotsford. Lehmien pelastusoperaatioita seuraava kaupungin pormestari Henry Braun kuvailee tilannetta Reutersille yksinkertaisesti "katastrofiksi."

"Kun näen kuinka veden varaan joutuneita vasikoita nostetaan veneisiin, se särkee sydämeni. Toisaalta olen hyvin vaikuttunut siitä, kuinka viljelijäyhteisömme on yhdistänyt voimansa auttaakseen toisiaan."

Katso Global Newsin uutisvideo aiheesta ohesta.

Lue lisää

Nuorten MM-kilpailuille tyly loppu – "Yhdessä itkimme pukukopissa"

Järjestö: Vuoden kalleimmat sääkatastrofit olivat Ida-hurrikaani ja Euroopan tulvat

Yle uutiset: Maitotilojen määrä puolittunut 10 vuodessa – raskainta on se, kun viimeinen lehmä kävelee ulos ja navetta hilejenee

Yksi Tanskan suurimmista maitotiloista hakeutui konkurssiin