Maatalous

Valio etsii ratkaisuja maidontuotannon haasteisiin – ilmoittaudu mukaan kisaan

Rahapalkintojen lisäksi parhailla joukkueilla on mahdollisuus jatkojalostaa konseptiaan yhdessä Valion kanssa.
Lari Lievonen
"Milk farm methane hack"-kilpailussa tehtävänä on kehittää tulevaisuuden maitotila, joka synnyttää uuttaa liiketoimintaa metaanista ja vähentää samalla ympäristövaikutuksia. Ideat voivat liittyä esimerkiksi lehmän metaanintuotannon vähentämiseen tai siihen, miten metaanin kiertoa hiilidioksidiksi saataisiin nopeutettua.

Meijeriyhtiö Valio etsii parhaillaan asiantuntijajoukkueita ympäri maailman hackathon -kilpailuun vähentämään lehmien tuottaman metaanin määrää ja parantamaan sen hyödyntämistä.

"Milk farm methane hack"-kilpailussa tehtävänä on kehittää tulevaisuuden maitotila, joka synnyttää uuttaa liiketoimintaa metaanista ja vähentää samalla ympäristövaikutuksia. Ideat voivat liittyä esimerkiksi lehmän metaanintuotannon vähentämiseen tai siihen, miten metaanin kiertoa hiilidioksidiksi saataisiin nopeutettua. Kisan kautta etsitään ratkaisuja myös metaanin talteenottoon ja hyödyntämiseen paikallisesti, lähellä tilaa.

”Etsimme osallistujiksi joukkueita, joilla on luovaa ideointikykyä ja monialaista osaamista metaanihaasteen ratkomiseen. Tervetulleita ovat niin tutkijat, opiskelijat kuin yritysten edustajat. Toivomme mukaan ihmisiä mahdollisimman erilaisilla taustoilla teknologiaosaajista maataloussektorin asiantuntijoihin ja palvelumuotoilijoihin”, kisasta vastaava innovaatiopäällikkö Virpi Jonson Valiolta kertoo tiedotteessa.

Kilpailun voi ilmoittautua mukaan ensi vuoden tammikuun 17. päivään asti. Kahden päivän hackathon järjestetään helmikuussa 2018.

Rahapalkintojen lisäksi parhailla joukkueilla on mahdollisuus jatkojalostaa konseptiaan yhdessä Valion kanssa.

Kilpailun tuomaristo koostuu valiolaisten lisäksi muun muassa maa- ja metsätalousministeriön ja Tekesin asiantuntijoista. Hackathonin järjestämisessä Valion kumppanina toimii Ultrahack.

Hackathoneiksi kutsutaan tapahtumia, joissa eri alojen joukkueet kokoontuvat ratkomaan ennalta sovittua tehtävää yleensä parin päivän ajaksi.

Lisätietoa kilpailusta löydät täältä.

Lue lisää

Tuottajan saatava hiilikaupasta euroja

Lensikö jogurttipurkin kansi sekajätteeseen? Ei kannattaisi, sillä alumiini on kysytty raaka-aine, muistuttaa Valio

Maatilojen suurimmat ilmastopäästöt ovat peräisin multa- ja turvepelloilta – karjan tuottama metaani ei yhtä merkittävä

EU:n maitomarkkinat ovat vakaat ja kysyntä hyvä, mutta tiloilla vakava kustannuskriisi