Maatalous

Ilkka: Väsähtänyt sikafarmari löysi rakkauden ja uuden kotimaan

Maatalous 28.12.2017

"Ei yhtään ole ikävä. Edes viimeisen possun lähtö ei ottanut koville."


Markku Vuorikari
Hannu Koivisto kertoi 2012 Maaseudun Tulevaisuudelle lopettamispäätöksensä perusteista.

Kurikkalainen sikafarmari Hannu Koivisto kypsyi neljä vuotta sitten tuotannon heikkoon kannattavuuteen ja viranomaisten pompotteluun. Nyt hän asuu Sloveniassa ja kuvaa minidokumentteja nuorista viljelijöistä uuden kumppaninsa kanssa, Ilkka-lehti kertoo.

"Tuli burn out, poltin itteni loppuun ja kypsyin byrokratiaan", Koivisto kuvaa neljän vuoden takaisia tapahtumia Ilkan haastatteluissa. "Yhtään ei ole sitä elämää ikävä."

Sioista luovuttuaan Koivisto perusti Maaseutumedia-digilehden.

Puolitoista vuotta sitten keväällä hän matkusti Turkkiin kansainväliseen maataloustoimittajien tapahtumaan. Siellä hän tapasi Slovenian television koulutusohjelmien päällikön, dokumentintekijä Barbara Zrimšekin. Alkoi rakkaustarina, jonka seurauksena Koivisto asuu nyt Sloveniassa.

Zrimšek ja Koivisto kiertävät dokumentoimassa nuorten eurooppalaisten maajussien elämää kahdeksassa maassa Young Village Folk -projektin puitteissa.

"Teemme 25 minidokumenttia siitä, millaista on elää nuorena viljelijänä Euroopassa, mitä ongelmia ja mitä mahdollisuuksia heillä on", Zrimšek kertoo Ilkalle.

Nopankylän entinen sikatila on myynnissä. "Sikoja en kaipaa, mutta voi veljet, kun joskus on ikävä traktoria", Koivisto sanoo.

Ilkan juttu

Lue myös: Sikayrittäjä väsyi pompotteluun

Aiheeseen liittyvät artikkelit