Maatalous

Siipikarjaliitto ehdottaa muutoksia lainsäädäntöön tunkeutumisten estämiseksi – ministeri: Asiaa selvitetään kevään aikana

Siipikarjaliiton mielestä kaikki tuotantotiloille tapahtuneet tunkeutumiset pitäisi katsoa kotirauhan rikkomiseksi.
Lari Lievonen
"Oikeusvaltiona meidän tulee varmistaa, että jokainen yritys saa harjoittaa laillista elinkeinoa rauhassa", Häkkänen sanoo.

MT kertoi aiemmin tapauksesta, jossa miesjoukko yritti viime perjantaina tunkeutua luvatta Oripäässä sijaitsevaan kanalaan

Siipikarjaliiton toiminnanjohtaja Hanna Hamina sanoo, että lainsäädäntö ei ole asian suhteen ajan tasalla. Haminan mukaan kaikki tuotantotiloille tapahtuneet tunkeutumiset pitäisi katsoa kotirauhan rikkomiseksi, koska kyse on näissä tapauksissa siitä, että elinkeinoa yritetään vahingoittaa.

Poliisi on ilmoittanut tutkivansa asiaa julkisrauhan rikkomisena sekä salakatseluna.

"Siipikarja-alalla ei ole mitään salattavaa. Tuottajat ottavat ennalta sovitusti ja päiväsaikaan vastaan eläinten hyvinvoinnista kiinnostuneita vierailijoita" Hamina korostaa.

Oikeusministeri Antti Häkkänen suostuu kommentoimaan asiaa yleisellä tasolla. Hän myöntää, että yritystoimintaa kohtaan tapahtunut vahingonteko on vakava asia.

"Oikeusvaltiona meidän tulee varmistaa, että jokainen yritys saa harjoittaa laillista elinkeinoa rauhassa. Meidän tulee tehdä tarvittavia toimia sen tukemiseksi, että yrittäjät voivat harjoittaa liiketoimintaansa rauhassa", Häkkänen toteaa.

"Oikeusministeriössä katsotaan kevään aikana, onko tämän osalta tarvetta rikosoikeudellisen sääntelyn arvioimiselle", hän lupaa.

Lue lisää:

Miehet tunkeutuivat kanalan tiloihin Oripäässä – poliisikoirat seurasivat useita kilometrejä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Toimituspäällikön kommentti: Naiset valtaavat pian puolueiden ykköspaikat

MT-Analyysi: Kulisseissa kuiskitaan jo Sipilän ja Orpon seuraajista

Antti Rinne ei lähtisi nykyisen keskustan tai kokoomuksen kanssa hallitukseen: Kokoomuksen Häkkänen epäilee Ylellä SDP:n lähteneen jo vaalilaukalle Ylellä