Maatalous

Liedossa "kapinakokous": "Huoli toimeentulosta ei ole tullut kuulluksi tuottajaliitossa"

Maatalous 12.02.2018

"Viimeisen viiden vuoden aikana tulopuoli on laskenut – koko ajan ollaan menossa huonompaan suuntaan", tilaisuuden puuhamies sanoo.


Petteri Kivimäki
Illan kokouksen pontimena on viljantuotannon ja muidenkin tuotantosuuntien heikko kannattavuus.

Varsinaissuomalaisen Liedon kunnantalolle odotetaan tänään illalla noin sataa maataloustuottajaa keskustelemaan viljelijöiden toimeentulosta.

Pekka Nieminen maataloustuottajain Paattisten yhdistyksestä on yksi tilaisuuden puuhamiehistä. Hän ei suoraan sano, että kyseessä on kapinakokous, mutta ei kielläkään määritelmää.

Nieminen kertoo, että noin 25 viljelijän ryhmä olisi jokin aika sitten halunnut viedä toimeentuloon liittyviä kysymyksiä tuottajaliiton johtokunnan käsittelyyn. Hänen mukaansa asiaa pidettiin liian pienen porukan kantana.

"Otimme siitä nokkiimme ja kutsuimme isomman porukan koolle."

Kyseessä ei ollut pelkkä viljanviljelijöiden kanta, vaan mukana oli myös kotieläintuottajia, Nieminen kertoo. "Varsinaissuomalaisia aktiiviviljelijöitä ja MTK:n jäseniä."

Hän toivoo illalla paikalle yli sataa henkeä.

Mukaan on kutsuttu tuottajaliiton koko johtokunta. Paikalle on tulossa myös MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja Tommi Lunttila.

"Kyseessä on meidän toimeentulo ja siihen liittyvä edunvalvonta. Viimeisen viiden vuoden aikana tulopuoli on laskenut – koko ajan ollaan menossa huonompaan suuntaan."

Aiheeseen liittyvät artikkelit