Maatalous

Maatalousnäyttelyihin uusi rytmi: Okra myös ensi vuonna, Farmarissa kahden vuoden tauko

Pro Agria ja Okraa järjestävä LC Oripää sopivat yhteistyössä näyttelyiden uudesta ajoituksesta.
Ville-Petteri Määttä
Okran kävijöitä kesän 2014 näyttelyssä.

Okra-maatalousnäyttely järjestetään Varsinais-Suomen Oripäässä paitsi tulevana kesänä myös ensi vuonna.

Tähän asti Okra on järjestetty parillisina vuosina. Poikkeuksellisesti kahden peräkkäisen vuoden näyttelyiden syynä on Okraa järjestävän LC Oripään ja Farmari-maatalousnäyttelyä järjestävän Pro Agria -keskusten liiton sopimus rytmittää samaa yleisöä tavoittelevat näyttelyt uudelleen.

Jatkossa Okra on parittomina ja Farmari parillisina vuosina.

Osapuolten mukaan rytminvaihdos tehdään näytteilleasettajien toivomuksesta, mutta uusi rytmi hyödyttää myös järjestäjiä.

Okra pidetään Oripään lentokentällä tänä vuonna 4.–7.7., ensi vuonna 3.–6.7 ja sen jälkeen vuonna 2021.

Seuraava Farmari järjestetään Mikkelissä Kalevankankaalla heinäkuun alussa vuonna 2020. Sen järjestämisestä vastaa Pro Agria Etelä-Savo.

Okra on tunnettu konenäyttelynä, josta löytyy myös eläinosasto. Sen historia alkoi 1982 pidetystä konehuutokaupasta. Nyt Okra on Pohjois-Euroopan suurimpia maatalousnäyttelyitä, johon saapuu näytteilleasettajia yli kymmenestä maasta.

Farmari taas on sekä ammattilaisille että kuluttajille suunnattu näyttely, joka tarjoaa järjestäjiensä mukaan "asiaa ja elämyksiä" sekä "kohtaamispaikan maatalousalan ammattilaisille ja kuluttajille".

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lasten maatalousnäyttely Mansikissa Jokioisilla saa maistella ja ihmetellä – "Vaikka aika on muuttunut, niin lapset ja lapsen mieli ei"

Suomesta löytyy upea kirjo lehmärotuja – MT taltioi karjakauneutta Okrassa

Okrassa yli 81 000 kävijää – loppusiivouksen hoiti vuolas sadekuuro