Maatalous

MMM:n ylijohtaja blogissaan: suomalainen maksaa maataloustukia vain 1,4 euroa päivässä

"Jokainen meistä tarvitsee maanviljelijän työn tuloksia monta kertaa joka päivä", kirjoittaa maa- ja metsätalousministeriön ylijohtaja Minna-Mari Kaila.
Jaana Kankaanpää
Suomalainen käytti vuonna 2016 päivässä kahdeksan euroa elintarvikkeisiin ja alkoholittomiin juomiin.

Maa- ja metsätalousministeriön ylijohtaja Minna-Mari Kaila avaa blogissaan maatalouden ja maaseudun tukirahojen jakautumista.

"Maatalouden ja maaseudun tukemiseen käytetään suuri määrä yhteisiä verovaroja, joiden käytöstä pitää keskustella", Kaila kirjoittaa. Samalla hän muistuttaa, että erityisesti verkkokeskusteluissa tehdään kärjistyksiä, jotka eivät välttämättä perustu tosiasioihin.

Suomessa käytetään vuosittain noin kaksi miljardia euroa maatalouden tukirahoitukseen ja maaseudun kehittämiseen. 88 prosenttia euroista on viljelijätukia.

Vuonna 2016 suomalainen kulutti rahoistaan noin kolmasosan asumiseen ja 15 prosenttia liikkumiseen

Kulutusmenoistaan suomalainen käytti 11 prosenttia elintarvikkeisiin ja alkoholittomiin juomiin; kahdeksan euroa päivässä, Kaila laskee.

"Jos maatalouteen ja maaseutuun käytetty tukirahoitus suhteutetaan samalla tavalla, kustannus tuista on suomalaista kohti noin 1,4 euroa päivässä."

MMM:n ylijohtaja Minna-Mari Kailan blogi 1,4 euroa päivässä turvallisesta kestävästi tuotetusta ruuasta

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruualla ei pidä leikkiä – eikä siitä riidellä

Elintarvikkeiden vienti vaatii aikaa ja rahaa: "Ihmissuhteita ei rakenneta muutamassa kuukaudessa, vaan se vaatii pitkäaikaisen sitoutumisen"

Voisiko Lidl olla suomalaisten tuotteiden portti maailmalle? Nuoret ruuantuottajat ja saksalaisketju etsivät tapaa tehdä yhteistyötä