Maatalous

Lihakaupassa tuoreus tärkein valintakriteeri

Lihakaupan asiakkaat arvostavat kotimaisuutta, lähilihaa ja luomua.
Pentti Vänskä

Silti ylivoimaisesti tärkein peruste asioida lihakaupassa on tuotteiden tuoreus, sanoo Savo-Karjalan Lihan Kuopion Matkuksen myymälän päällikkö Jemina Kaipainen.

Lihakaupan myyntitiskit ovat pitkät ja tuotevalikoima laaja, kotimaisen porsaan, naudan ja broilerin lisäksi tuoreena on saatavilla esimerkiksi kotimaista hevosta ja karitsaa. Pakastealtaissa tuotevalikoima on vielä laajempi.

Kiloissa mitattuna suurin menekkituote on jauheliha, kakkosena broilerinliha, jota on tarjolla maustamattomana sekä lihakaupan omalla marinadilla, Kaipainen kertoo.

Hän myös huomauttaa, että he aidosti kilpailevat hinnoilla. Asiakkaina on paljon opiskelijoita, ei vain ruuanlaittoon paljon panostavia kuluttajia.

"Meillä ei ole erikoisliikkeen hinnat, vaan esimerkiksi jauhelihojen kilohinta on monien kauppojen kilohintaa edullisempi."

Kesän tullen alkaa myös grillauskausi. Kaipaisen mukaan Kuopion seudulla suosituin grillattava on porsaan kasslerpihvi.

Lue myös:

Lihantuottajalla pitää olla sekä valtaa että luottamusta ostajaan

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lihantuottajalla pitää olla sekä valtaa että luottamusta ostajaan

Savo-Karjalan Lihan toimitusjohtaja: "Emme ikinä käytä ulkomaista lihaa"

Kauan odotettu sade tuli lopulta väärään aikaan: Kuurot hidastavat puintien etenemistä