Maatalous

Savon Sanomat: Vihreät ohjaisivat maataloustuet pois hehtaariperusteista

"Ei tässä olla esittämässä mitään valtavia leikkauksia suuriin kansallisiin maataloustukiin."
Sanne Katainen
"Ei tässä olla esittämässä mitään valtavia leikkauksia suuriin kansallisiin maataloustukiin", sanoo Touko Aalto Savon Sanomien haastattelussa.

Vihreät ovat päivittämässä maatalous- ja maaseutupoliittista ohjelmaansa nykytilanteeseen sopivammaksi.

Vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon mukaan puolue haluaa kohdentaa tukea ihmisten jaksamiseen työssä, eläinten hyvinvointiin, luonnon monimuotoisuuden tukemiseen, vesistörasitusten vähentämiseen sekä fossiilipolttoaineiden ja öljypohjaisten tuotteiden vähentämiseen, kirjoittaa Savon Sanomat.

Lisäksi vihreät haluaisivat ohjata tukia pois hehtaariperusteisesta tukijärjestelmästä.

"Ei tässä olla esittämässä mitään valtavia leikkauksia suuriin kansallisiin maataloustukiin."

Eduskunnassa keskusteltiin keskiviikkona EU:n budjettirahoituskehyksestä. EU-komissio on esittänyt viiden prosenttiyksikön leikkausta maataloustukiin ensi budjettikaudelle. Aalto toteaa, että leikkaus aiheuttaa varmasti paineita.

Savon Sanomien mukaan komissio ei ole huomioinut laskuissaan inflaatiota ja näin ollen leikkaus olisi 11 prosenttiyksikköä.

"Ihan puhtaasti tuo viisi prosenttiakin aiheuttaa jo aika paljon päänvaivaa, jos siihen mennään. 11 prosenttia tarkoittaa jo sitä, että pitää alkaa katsomaan, miten sitä voidaan kompensoida kansallisesti."

Aalto vieraili lauantaina Kuopiossa.

Savon Sanomien uutinen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Puolueet eivät osaa perhepolitiikkaa

Risto Uimosen mielestä kouluissa kasvaa ympäristötietoinen sukupolvi: "He ovat omaksuneet näitä mielipiteitä opettajiltaan, joista suuri osa on vihreitä"

Vihreät kansanedustajat haluavat vaatimukset vapaan lehmän maidolle: ”Ei voi olla niin, että yhtä monta lehmää on parsinavetassa paikalleen kytkettynä kuin ennenkin"