Maatalous

Vuoden eläinlääkäri: "Kuluttaja, ostopäätöksesi vaikuttaa suoraan eläinten oloihin"

Maatalous 16.05.2018

"Maatilayrittäjän ammatti on yksi eniten arvostamistani ammateista. Toivon teille uskoa tulevaisuuteen ja voimia jaksamiseen."


Reijo Junni toimii terveydenhuoltoeläinlääkärinä Keski-Pohjanmaan ympäristöterveydenhuollossa, Kokkolan yhteistoiminta-alueella. Hänen päätoimenkuvanaan on nautojen terveydenhuolto.

Vuoden eläinlääkäriksi nimetty Reijo Junni haluaisi kuluttajien miettivän tarkemmin kaupassa tekemiensä valintojen vaikutuksia.

Hän toivoo, että kuluttajan ostoskoriin päätyy kotimaisia elintarvikkeita ja niistä nimenomaan merkkituotteita. Lisäksi kannattaa varmistaa, että tuotteessa on Joutsenlippu.

"Näin tuottaja saa paremman korvauksen tuotteestaan ja hänellä on paremmat mahdollisuudet investointeihin."

Meillä tuotetaan maailman laadukkainta maitoa ja Suomi on eläinantibioottien käytön vähäisyydessä mallimaa maailmassa, Junni muistuttaa.

Tuotantoeläinten hyvinvointiin on Suomessa panostettu merkittävästi ja panostetaan edelleen, hän sanoo. Taloudellinen tilanne tiloilla on tällä hetkellä kuitenkin todella tiukka. Se voi osaltaan rajoittaa hyvinvointi-investointeja.

"Alkutuottajasta on huolehdittava, että hän saa riittävän tuoton työstään, maatalous pysyy elinvoimaisena Suomessa ja meillä on jatkossakin käytettävissä laadukkaita kotimaisia, eettisesti tuotettuja elintarvikkeita."

Junni toteaa, että maatilayrittäjän ammatti on yksi hänen eniten arvostamistaan ammateista. "Toivon teille uskoa tulevaisuuteen ja voimia jaksamiseen."

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT