LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Maatalous

Nyt suut puhtaaksi verkossa keskustellen: Miten suomalaisen ruuan tuotanto saadaan kannattamaan?

"Meillä kaikilla on tuhannen taalan paikka vaikuttaa suomalaisen ruuantuotannon tulevaisuuteen", sanoo selvityshenkilö Reijo Karhinen.
Pekka Fali
Jokaisella on nyt mahdollisuus kertoa, miten suomalainen ruuantuotanto saadaan kuntoon.

Kotimaisen ruuantuotannon kannattavuus on pohjamudissa. Miten turvataan, että tulevaisuudessa saamme syödä suomalaista ruokaa? Nyt kaikki suomalaiset on kutsuttu verkkokeskustelemaan aiheesta yhdessä selvityshenkilö Reijo Karhisen kanssa.

Hän selvittää keinoja maatalouden kannattavuuden parantamiseksi. Selvitystyön tulokset julkaistaan ensi vuoden alkupuolella.

"Haluan käynnistää työn kutsumalla sinut yhteiseen verkkoaivoriiheen tärkeimpien ratkaisujen ideoimiseksi. Työ jatkuu loppuvuoden ajan niin verkossa kuin eri sidosryhmien kanssa järjestettävien tapaamisten ja työpajojen muodossa", Karhinen kertoo verkkokeskustelun etusivulla.

Keskusteluun osallistutaan ilman nimiä, ainoastaan yleiset taustatiedot antaen. Taustatietojen antamisen jälkeen jatketaan valitsemalla kuva, joka omasta mielestä kuvaa parhaiten ruuantuotannon tulevaisuutta. Valinnan saa perustella ja samalla kertoa, mikä ruuantuotannon tärkein ratkaistava ongelma.

Lopuksi saa pohtia mitä pitää tapahtua, jotta ruuantuotanto saadaan kannattavaksi ja mitkä asiat ovat tärkeimpiä, jotta ongelmat saadaan ratkaistua: Pitääkö esimerkiksi lisätä vientiä vai kenties satsata markkinointiin.

www.ruuantuotantokannattavaksi.fi

Lue myös:

Maatalouden kannattavuus kuntoon? – Reijo Karhinen vetämään Sipilän asettamaa työryhmää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maatalouden tulot ovat pudonneet yli 200 miljoonaa euroa vuodesta 2013 – taustalla etenkin kotieläintulojen roima lasku

S-ryhmä lupasi viljelijöiden tulevaisuusvalmennuksessa: Paikalliselle ruualle on tilaa ryhmän kaupoissa

Luke: Maatalousyrittäjän tuntipalkka jää 5,4 euroon – maatalouden kannattavuus heikkenee viime vuodesta