Maatalous

Ruotsalaislehti: Arlalta 100 miljoonan kruunun apupaketti luomuviljelijöille

Apupaketti maksetaan maidon tuottajahinnan korotuksen muodossa.
Sami Karppinen
Arlan Ruotsin johtaja Patrik Hansson perustelee tukipaketin kohdentamista luomuviljelijöille sillä, että luomurehun korkeat kustannukset ovat aiheuttaneet luomuviljelijöille erityisiä vaikeuksia.

Meijeriyhtiö Arla on lanseerannut ruotsalaisille luomuviljelijöilleen kriisipaketin kuivuuden ja siitä johtuvien korkeiden rehuhintojen takia. Kriisipaketti on suuruudeltaan 100 miljoonaa Ruotsin kruunua eli noin 9 miljoonaa euroa.

Arlan Ruotsin johtaja Patrik Hansson toteaa asiasta kertovan Lantbrukets Affärstidning -lehden haastattelussa, ettei apupaketti ratkaise kaikkia luomuviljelijöitä vaivaavia ongelmia, mutta se on osa ratkaisua.

Hansson perustelee tukipaketin kohdentamista luomuviljelijöille sillä, että luomurehun korkeat kustannukset ovat aiheuttaneet luomuviljelijöille erityisiä vaikeuksia. Ajatuksena on, että Arlan tukipaketti kattaisi sen luomuviljelijöille luomurehusta aiheutuvat ylimääräiset kustannukset.

Tukipaketti maksetaan viljelijöille maidon tuottajahinnan korotuksen muodossa. Lokakuun alusta lähtien luomumaidon tuottajahinta nousee 30 äyriä litraa kohden. Tuottajahinnan korotus pysyy Hanssonin mukaan voimassa niin pitkään kuin tilanne pysyy sellaisena kuin se nyt on.

Lantbrukets Affärstidning: Arla ger 100 miljoner kronor i stöd till ekobönder

Aiheeseen liittyvät artikkelit

EU-mailta vihreää valoa komission kuivuustukitoimille – muutoksia viherryttämissääntöihin ja maksuaikatauluihin

Yle: Sienikato pahin yli 30 vuoteen – moni sienestäjä on joutunut pettymään

Hyvä puintisää voi pelastaa viljasadon Viitasaarella