Maatalous

Los Angeles kieltää turkisten myynnin

"Turkistarhauksen aika alkaa nyt olla ohi", sanoo Oikeutta eläimille -yhdistys.
Mauri Ratilainen
Turkistarhauksen aika alkaa olla ohi, arvioi Oikeutta eläimille -yhdistys.

Los Angelesin kaupunginvaltuusto äänesti tiistaina yksimielisesti, että kaupunki kieltää turkistuotteiden myynnin ja valmistuksen alueellaan. Asiasta tiedotti Suomessa Oikeutta eläimille -yhdistys.

Tiedotteen mukaan kaupungin lakimies valmistelee seuraavaksi asetuksen, jonka tulee valtuuston hyväksyttäväksi myöhemmin. Turkisten myynnin ovat jo kieltäneet tiedotteen mukaan San Francisco, Berkeley ja West Hollywood.

"Los Angelesin päätös on valtava voitto eläimille. Turkistarhauksen aika alkaa nyt olla ohi", sanoo Kristo Muurimaa Oikeutta eläimille -yhdistyksestä.

Yhdistyksen mukaan myös London Fashion Week ilmoitti hiljattain, ettei sen muotinäytöksissä nähdä enää aitoja turkiksia.

Oikeutta eläimille järjestö huomauttaa, että turkisalalla menee myös taloudellisesti heikosti, sillä tiistaina päättyneessä turkishuutokaupassa turkisten hintojen lasku jatkui. Maailmalla arvostelun kohteeksi kerrotaan päätyneen erityisesti suomalaisen Saga Fursin myymät jättimäisiksi jalostetut sinikettujen nahat. Kansainväliset tiedotusvälineet ovat kutsuneet Suomen tarhojen kettuja hirviöketuiksi, tiedotteessa sanotaan.

"Huutokaupan sinikettutarjonnasta yli 40 % oli suurimpaan kokoluokkaan kuuluvia nahkoja. Tarhaajat näyttävät olevan kiinnostuneita vain taloudellisista voitoista eläinten hyvinvoinnin kustannuksella", sanoo Kristo Muurimaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Norja kieltää turkistarhauksen – "Tässä katoaa kokonainen elinkeino"

Oikeutta eläimille iloitsee S-ryhmän kananmunapäätöksestä: "On tunnettu vastuullisuudestaan"

Oikeutta eläimille: Hotelliketju Hilton luopuu häkkimunista