Maatalous

"Järjestöjuhdat" lähtivät Joensuusta toiminnanjohtajien autojen perässä kohti maakuntia

Kuluttajatyöhön hankittiin yhteensä 14 peräkärryä, joihin on pakattu tapahtumia varten materiaalia.
Lari Lievonen
Juhdan tuotantoteknikko Antero Oinonen ja MTK:n edunvalvontajohtaja Perttu Pyykkönen Juhta-kärryjen luovutustilaisuudessa.

Eilen keskiviikkona Joensuusta lähti MTK:n tuottajaliittojen toiminnanjohtajat kohti maakuntia upouudet Juhta-peräkärryt autojensa perässä.

Peräkärryihin, eli MTK-yhdistysten järjestö- ja kuluttajatyön liikkuviin yksiköihin on jokaiseen pakattu muun muassa pop up -teltta, mainosteline, säänkestävät tuolit sekä pöytä ja kuormaustarvikkeet.

"Kärryt on hankittu paikallisen järjestöviestinnän ja kuluttajatyön tekemiseen. Kärryjen ja niiden sisällön ansiosta järjestöviestinnän ilme on yhtenäinen", kertoi MTK:n edunvalvontajohtaja Perttu Pyykkönen.

Jokainen liitto organisoi kärryjen käyttämisen ja alueellisen tiedottamisen niiden käytöstä haluamallaan tavalla. Pyykkönen painotti, että hankinta on tehty nimenomaan tuottajayhdistysten toimintaan.

Mikä nimeksi kärryille? Kärryjen nimeksi toiminnanjohtajat ideoivat nimen Järjestöjuhta. Aika näyttää, jääkö se elämään, vai keksiikö joku nasevamman nimen.

Joensuulainen Juhta valikoitui tarkkoja vaatimuksia sisältäneen kilpailutuksen jälkeen kärryjen toimittajaksi. "Kärryn piti olla muun muassa kokonaan hitsattu, tietyn kokoinen, valmistajan tietysti kotimainen sekä kärryn kotimaisuusasteen mahdollisimman korkea", kuvaili Pyykkönen.

Tarjouspyyntöjä lähti muutamia ja vastauksen lähetti kolme valmistajaa.

Juhdan yksikön päällikkö Marjatta Rummukainen kiitteli vuolaasti kärryjen luovutustilaisuudessa MTK:ta Juhdan valitsemisesta. Yrityksen vuosituotanto on 400–500 kärryä. Yhteensä 14 kärryn kertatilauksella on iso merkitys.

"Kärrymarkkinoilla on tiukka tilanne, taistelemme markkinaosuuksista eurooppalaisten valmistajien rinnalla. Olemme tehneet kärryjä vuodesta 1977. Tuotteemme on rungosta asti kotimainen."

Kärryt luovutettiin Joensuussa järjestetyn MTK:n tuottajaliittojen toiminnanjohtajien kokouksen yhteydessä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

MTK:ta ei kutsuttu ilmastoraporttia koskevaan paneelikeskusteluun – järjestäjien mukaan Metsä Group ja Valio edustivat maanomistajia "riittävän hyvin"

Löytyykö nurkistasi muovia tai vaikkapa maatalouskoneiden varaosia, joista haluat eroon? Nyt se onnistuu asuinpaikastasi riippumatta, ja voit saa kaupan päälle vielä rahaakin

MTK:n Asko Miettinen: ”Maanomistajat pitää saada mukaan ilmastonmuutoskeskusteluun”