Maatalous

Traktorikauppa on elpymässä ennätyskuopasta

Rekisteröintien määrä on kääntynyt kasvuun poikkeuksellisen hiljaisen talven jälkeen. Valtran myynti on kasvanut 4 kuukautta peräkkäin.
Jussi Knaapi
Traktorikauppa vajoaa tänä vuonna historiallisen alas, mutta merkkejä muutoksesta on näkyvissä.

Kuluvasta vuodesta on tulossa historiallisen hiljainen traktorikaupassa, mutta muutoksen merkkejä on ilmassa.

Rekisteröinnit ovat kasvaneet alkukesästä lähtien ja Valtralla on takana jo neljä kuukautta nousua peräjälkeen, ilmenee Bisnoden ylläpitämästä traktoreiden syyskuun rekisteröintitilastosta.

Valtra on hallinnut Suomen traktorimarkkinoita vuosikaudet ja asiakkaiden luottamus on säilynyt.

Yli puolet Suomessa myydyistä traktoreista on kotimaisia. Vastaavaa ei ole muissa länsimaassa Saksaa ja Italiaa lukuun ottamatta ja niissäkin on useita kotimaisia valmistajia.

Talven ensimmäisillä maatalouskoneiden messuilla Jyväskylässä oli optimistinen vire viime viikon lopulla, väki viihtyi. Messut keskittyivät karjatalouteen ja alan vaikeudet tiedetään, mutta investoineita ja investointeja miettiviä oli paikalla ilahduttavasti.

Lue lisää

Tori.fin yllätyshitit lyövät ällikällä: Nyt kysytään traktoreita ja peräkärryjä – maatalouskoneita selattiin 55 000 kertaa päivässä

OECD: Suomen talous saavuttaa koronaa edeltäneen tason tämän vuoden lopulla

Hankintalain soveltaminen jättää Koneviestin päätoimittajan mielestä toivomisen varaa myös traktorikaupoissa: "Joskus kunta on vaatinut traktorilta tiettyä väriä, vaikka väri ei vaikuta traktorin tuottavuuteen eikä arvon säilymiseen"

Traktorikauppa elpyi koronasta – Valtran takapakki on jättänyt muille tilaa