Maatalous

Lihaosuuskunnat puivat HK:n tilannetta

Maatalous 09.11.2018

Osavuosikatsauksen julkistamisen takia lihayhtiöissä ja osuuskunnissa eletään hiljaista aikaa eikä keskusteluista hiiskuta.


HK Scanin odotettuakin heikompi tulos kolmannella vuosineljänneksellä huolettaa lihaketjua. Itikan ja LSO:n luottamushenkilöt ovat MT:n saamien tietojen mukaan olleet koolla tahoillaan ja keskustelua on käyty teurastamon tilanteesta.

Osavuosikatsauksen julkistamisen takia lihayhtiöissä ja osuuskunnissa eletään hiljaista aikaa eikä keskusteluista hiiskuta.

Atrian luottamusjohtoon kuuluva kommentoi MT:lle lyhyesti tekstiviestillä, että HK:n hankala tilanne puhuttaa tietenkin myös Atrian tuottajia. Suurin huoli tulevasta on kuitenkin HK:n omistajilla, osuuskunta LSO:n jäsenillä.

Lehden saamien tietojen mukaan osuuskunnissa mietitään tosissaan keinoja HK:n tilanteen kohentamiseksi ja erilaisia yhteistyövaihtoehtoja käydään läpi.

Onko esimerkiksi sianlihan teurastuksissa ja jalostuksessa tehtävissä jotain?

Tästä puhuttiin enemmän vajaa vuosi sitten, ja asia on taatusti esillä nytkin, kun sianlihan tuotanto supistuu ennennäkemätöntä tahtia. HK:n Forssan teurastamon kohtaloa puitiin jo silloin.

Siipikarjanlihassa trendi on toinen ja tuotanto ja kulutus kasvavat, eikä ylikapasiteettia sianlihan tavoin ole, vaikka Rauman tehdas joskus saadaan täyteen käyttöön.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT