Maatalous

Ilkka: Sinikettukuljetuksen Kiinaan järjestäneen yrittäjän lapsia on uhkailtu

Maatalous 09.11.2018

Yrittäjä korostaa, että hän järjesti viennin yksin.


MT arkisto
Kuvan kettu ei liity tapaukseen.

Kahden tuhannen elävän siniketun viennin Kiinaan järjestäneen yrittäjän lapsia on uhkailtu hänen tekonsa takia. Asiasta kertoo sanomalehti Ilkka.

Yrittäjä Seppo Kultalahti sanoo Ilkan haastattelussa, että painostus on ollut "aivan karseaa". Asiassa pahinta on hänen mukaansa se, että uhkaussoitot menevät hänen lapsilleen.

Kultalahti korostaa, että hän on järjestänyt viennin yksin. Hän halusi auttaa yksittäistä tarhaajaa, jolta on viety turkiseläinkasvattajien yhdistyksen sertifikaatti. Sertifikaatin menettämisen takia Saga Furs Oy ei ota tarhan kettujen nahkoja myyntiin.

Suuttumusta eläinkuljetusta kohtaan yrittäjä pitää ymmärrettävänä.

Ilkan mukaan marraskuun alussa Kiinaan menneessä 2 000 siitosketun erässä oli puolet uroksia ja puolet naaraita. Kaikki olivat keväällisiä pentuja.

Kultalahti huomauttaa, että kuljetuksessa ei ollut mukana eläimiä yhdeltäkään huipputarhalta. Vienti ei siis hänen mukaansa vie sikäläistä jalostusta eteenpäin.

Ilkka: Nyt puhuu mies joka järjesti siitoskettujen viennin Kiinaan – kiukustuneet tarhaajat ovat uhkailleet jopa yrittäjän lapsia: ”Painostus on ollut karseaa”

Lue lisää:

Ilkka: Siitoskettukuljetus lähti Suomesta Kiinaan – turkistuottajat raivostuivat

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT