Maatalous

Mikko Heikkinen valittiin Maitosuomen puheenjohtajaksi ylimenokauden hallitukseen

Nyt valitun hallituksen tehtävänä on valmistella uuden osuuskunnan strategiaa ja toimintaa.
Sanne Katainen
Uusi Osuuskunta Maitosuomi aloittaa toimintansa ensi vuoden syyskuussa.

Lapinlahtelainen maanviljelijä Mikko Heikkinen valittiin uuden Osuuskunta Maitosuomen ylimenokauden hallituksen puheenjohtajaksi osuuskunnan järjestäytymiskokouksessa 4. joulukuuta.

Varapuheenjohtajaksi valittiin Hannu Hokkanen Kangasniemeltä. Ylimenokauden hallituksen tehtävänä on valmistella uuden Osuuskunta Maitosuomen strategiaa ja toimintaa.

Uusi Osuuskunta Maitosuomi aloittaa toimintansa 1.9.2019, kun nykyiset Osuuskunta ItäMaito ja Osuuskunta Maitosuomi yhdistyvät.

Toimitusjohtajaksi uuteen Osuuskunta Maitosuomeen valittiin Ilpo Lukkarinen Kuopion Muuruvedeltä. Lukkarinen on nykyisen Osuuskunta ItäMaidon toimitusjohtaja.

"Osuuskuntien yhdistäminen tuo toimintaan lisää kehittämismahdollisuuksia ja tehokkuutta", Lukkarinen linjaa tiedotteessa. Koko tiedotteen pääset lukemaan tästä.

"Maitotilayrittäjien tilanne on tukala ja maitolitralle pitäisi saada lisää hintaa. Eniten maidon tuottajahintaan vaikuttaa Valion menestys kotimaan ja vientimarkkinoilla", Heikkinen sanoi tiedotteessa.

"Omistajien tehtävänä on pitää huolta siitä, että Valio pystyy kehittämään houkuttelevia tuotteita ja toimii kustannustehokkaasti. Kaikkia toimintoja ja tekemistä täytyy tarkastella kriittisesti."

Yksi maidontuotannon haasteista liittyy ilmastonmuutokseen ja ympäristöön. Suomessa yhdet ratkaisun avaimista voivat olla maanviljelijöillä. Nurmeen perustuvassa maidontuotannossa maahan voidaan sitoa merkittävästi hiiltä sopivilla viljelymenetelmillä. Lisäksi uudella teknologialla voidaan lisätä lannan kierrätystä ja navetoiden energiaomavaraisuutta.

Heikkisen mukaan osuuskunnilla tulee olemaan iso rooli ilmastoystävällisten viljelymenetelmien kehittämisessä maitotilojen kanssa. Tavoitteena on viedä valiolaista maidontuotantoa kohti hiilineutraaliutta parantaen samalla tilojen kannattavuutta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

"Nyt mennään päivä kerrallaan!"

Tehokasvihuoneet, lypsyrobotit, geenimuokkaus – Hollanti tähtää ruuan tuotannon tuplaamiseen

Ulos sijoitettava maitosiilo säästää neliöitä