Maatalous

Tehotuotannon vastustajat ja luomuviljelijät marssivat Berliinissä kun maatalousväki kokoontuu messuilla: ”Eroon glyfosaatista!"

Tehotuotantoa vastustetaan Saksassa kiivaasti. Luomuviljelijät olivat lauantaina samalla marssilla eläinaktivistien ja vegaanien kanssa.
Nillas Holmberg
Tehomaatalouden vastustajat ja luomuviljelijät osoittivat mieltään lauantaina Berliinin keskustassa.

Tuhannet tehomaatalouden vastustajat marssivat lauantaina Berliinin keskustassa Brandenburgin portille.

Eläinsuojelijoista, kansalaisaktivisteista ja luomuviljelijöistä koostuva joukko vaati loppua tehotuotannolle ja torjunta-aineiden käytölle.

”Glyfosaatista pitää päästä eroon. Haluamme että kuluttajat arvostavat maataloutta”, 700 emolehmän luomutilaa pitävä Björn Matt sanoo. Hän oli tullut traktorillaan mielenosoitukseen Brandenburgin Uckermarkista.

Saksassa monet eläinsuojelun kannalta kyseenalaiset menetelmät, kuten kanojen nokkien katkaisu ja porsaiden häntien typistys, ovat tavanomaisia käytäntöjä. Myös glyfosaatin käyttöä arvostellaan laajasti.

Mielenosoitus osuu yksiin maailman suurimpien Grune Woche-messujen kanssa, jotka jatkuvat Berliinin messukeskuksessa. Paikalla ovat muun muassa maatalousministerit yli 70 maasta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Messuilta vauhtia ruokavientiin

Suomen ruokavienti Saksaan puolitoistakertaistui alkuvuonna — "Grüne Woche oli todella tärkeä tapahtuma"

MTK:n kahden miljoonan messupanostus Grüne Wochelle toi rahat takaisin nelinkertaisena – kymmenet yritykset pääsivät Saksan markkinoille