Maatalous

Rikolliseen toimintaan syyllistyneen teurastamon laiton toiminta loppuu Puolassa – kaikki maan teurastamot tutkitaan

Puolan viranomaiset ovat päättäneet tutkia hiljattain ilmi tulleen tapauksen vuoksi kaikki maan teurastamot yhdessä poliisin kanssa.
Kari Salonen
Suomen elintarvikeviranomaiset valvovat toisista EU-jäsenvaltioista, kuten Puolasta, peräisin olevaa lihaa ja lihatuotteita riskiperusteisesti.

Puolan elintarvikeviranomaiset ovat yhdessä poliisin kanssa päättäneet lopettaa rikolliseen toimintaan syyllistyneen teurastamon laittoman toiminnan. Ostrów Mazowieckan alueella sijaitsevan teurastamon toiminta on todettu rikolliseksi, ja poliisi tutkii laittomaan toimintaan syyllistyneiden henkilöiden toimia.

Puolan viranomaiset ovat päättäneet tutkia tapauksen vuoksi kaikki maan teurastamot yhdessä poliisin kanssa.

Suomen elintarvikeviranomaiset valvovat toisista EU-jäsenvaltioista, kuten Puolasta, peräisin olevaa lihaa ja lihatuotteita riskiperusteisesti. Valvontaa tehostetaan, jos on syytä epäillä, että tuodut erät eivät täyttäisi vaatimuksia.

Helsingin Sanomat kertoi sunnuntaina puolalaistoimittajan kuvanneen, kuinka sairaan näköisiä nautoja raahataan öisin teurastettavaksi ilman eläinlääkärin tarkastusta Mazovian alueella sijaitsevassa teurastamossa. HS:n mukaan teurastuksen jälkeen työntekijät näyttävät poistavan ruhoista muun muassa makuuhaavoja ja kasvaimia, jotka kielivät sairauksista.

Lue lisää:

Ruokavirasto on kysynyt Puolasta selvitystä sairaiden nautojen teurastuksesta

Juttua muokattu 30.1. 2019 kello 10.21: Laittomuuksiin syyllistyneen teurastamon toiminta ei lopu, vaan viranomaiset ovat ainoastaan päättäneet lopettaa teurastamon laittoman toiminnan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Miksi Suomi räksyttää Unkarille ja Puolalle?

Ravintoloiden himoitsemista herkkumaksoista tuli jätettä — Ankankasvattaja tuohtui byrokratiasta Ruokavirastolle

Uutistoimisto: Puolasta löytyi hullun lehmän tautia