Maatalous

Afrikkalainen sikarutto pääroolissa Ruokaviraston uusissa Youtube-videoissa

Yhteistyössä Suomen Sikayrittäjät ry:n kanssa toteutettu videosarja on suunnattu tuottajille, matkailijoille, metsästäjille, eläinlääkäreille ja luonnossa liikkujille.
Afrikkalaisesta sikarutosta on julkaistu kuusi videota Ruokaviraston sivuilla.

Ruokavirasto on valmistanut yhteistyössä Suomen Sikayrittäjät ry:n kanssa sarjan animaatiovideoita afrikkalaisesta sikarutosta (ASF). Selkeillä videoilla käydään havainnollisesti läpi ASF:n leviämisriskejä, torjuntakeinoja ja oireita.

Kuusi erillistä videota on kohdistettu tuottajille, matkailijoille, metsästäjille, eläinlääkäreille ja luonnossa liikkujille. Tuottajille on kaksi videota, joista toinen keskittyy taudin torjumiseen ja tautisuojaukseen, toinen mahdollisten oireiden havaitsemiseen.

Youtubessa julkaistut vajaan kahden minuutin mittaiset videot pääset katsomaan tästä linkistä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Afrikkalaisen sikaruton riivaamasta Kiinasta ei saa tuoda Suomeen sianlihan murustakaan – "Silti erilaisia lihatuotteita havaitaan jatkuvasti matkustajien matkatavaroista"

Kiinassa kova kysyntä sikojen päille ja sorkille – kokolihojen viennin kasvu voi vaikuttaa tarjontaan Suomessa

Afrikkalainen sikarutto on raivonnut maailman suurimassa sianlihan tuottajamaassa vuoden – "Tauti on levinnyt Kiinassa kulovalkean tavoin ja Kiinan sikatalous on polvillaan"