Liuta kaupan ja teollisuuden isoja nimiä puuttui ruokapöytä-keskustelusta – Heikkilä, Helander, Alarotu, Gröhn tai Hemmilä eivät olleet paikalla - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

Liuta kaupan ja teollisuuden isoja nimiä puuttui ruokapöytä-keskustelusta – Heikkilä, Helander, Alarotu, Gröhn tai Hemmilä eivät olleet paikalla

Reijo Karhisen mukaan maatalouden kannattavuustavoitteiden täyttäminen vaatii ykkösnimet myös kaupasta ja teollisuudesta samaan pöytään.
Kari Salonen
Jari Lepän vieressä Ari Akseli sekä K-kauppias Mika Timonen. Toisella puolella pöytää vasemmalta Annikka Hurme, Juha Marttila, Jyrki Niemi, Reijo Karhinen ja Jaana Husu-Kallio.

Selvitysmies Reijo Karhinen ehdotti raportissaan helmikuussa koko ruokaketjun kattavaa keskustelufoorumia, nimeltä Yhteinen Ruokapöytä, jonka tavoitteena on löytää yhteinen näkemys, miten kotimainen ruuantuotanto pidetään kannattavana nyt ja tulevaisuudessa.

Keskiviikkona ketju kokoontui maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) kutsusta. Paikalla oli niin tuottajien, elintarviketeollisuuden kuin kaupan edustajia.

Paikalle oli kutsuttu pääasiassa ketjun eri osia edustavien järjestöjen hallitusten puheenjohtajia. Toimitusjohtajia kauppaketjuista tai isoista lihataloista ei ollut kutsuttu.

Paikalla olleet Keskon päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Ari Akseli istuu Päivittäistavarakauppa ry:n (PTY) hallituksessa ja SOK:n Mika Lyytikäinen on PTY:n työryhmissä.

PTY:n hallituksen puheenjohtaja SOK:n Arttu Laine ei ollut paikalla.

Valion toimitusjohtaja Annikka Hurme oli pöydässä ja hän on Elintarviketeollisuusliiton hallituksen puheenjohtaja.

Karhinen sanoi MT:lle tilaisuuden jälkeen, että kannattavuustavoitteiden täyttäminen vaatii ykkösnimet myös kaupasta ja teollisuudesta samaan pöytään.

Keskiviikkona keskustelemaan ei ollut kutsuttu esimerkiksi S-ryhmän pääjohtaja Taavi Heikkilää, Keskon pääjohtaja Mikko Helanderia, Atrian toimitusjohtaja Juha Gröhniä, HKScanin toimitusjohtaja Tero Hemmilää tai S-ryhmän halpuuttamiskampanjassa profiloitunutta kaupallista johtajaa Ilkka Alarotua.

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila oli tyytyväinen, että keskiviikkona paikalla olleet kaupan ja teollisuuden edustajat olivat sitoutuneita yhteiseen työhön.

Lue lisää

Uutisviikko minuutissa: Mikkeli ilman yleisöä - Lähdekorpi lähti

Biotaloutta ei mainittu budjettiriihessä ollenkaan, MTK:n Marttila moittii: "Kunnianhimo puuttuu"

Jari Leppä tyytyväinen budjettiriihen tuloksiin – Veikkauksen tuottojen pudotus korvataan täysin kaikille tuotonsaajille

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä mykistyi metsänomistajakyselyn tuloksista