Maatalous

Uudet yrittäjät aikovat jatkaa rehujen ja jauhojen valmistusta Liperin Myllyssä

Sopimuksia neuvotellaan parhaillaan.
Liperin Mylly
Kari Huikuri (vas.) ja Anne Vänskä ovat solmineet aiesopimuksen Liperin Myllystä Osuuskunta ItäMaidon kanssa. Oikealla ItäMaidon toimitusjohtaja Ilpo Lukkarinen.

Suomen viimeinen meijerin mylly ei ole enää pitkään meijerin omistuksessa. Osuuskunta ItäMaito luopuu 113 vuotta sitten perustetusta Liperin Myllystä keskittyäkseen ydinliiketoimintaansa maitoon.

Uudet liperiläiset yrittäjät Anne Vänskä ja Kari Huikuri kertovat innostuneensa myllystä juuri sen pitkien perinteiden vuoksi.

"Siitä meille tuli palo toiminnan jatkamiseen. Haluamme kunnioittaa perinteitä."

Mylly on hyvässä toimintakunnossa, eikä suurille investoinneille ole Vänskän mukaan heti tarvetta.

Suunnitelmissa on siis jatkaa sekä rehujen että elintarvikejauhojen valmistusta, ja mahdollisesti uudistaa myllyn ilmettä.

"Tietysti meidän täytyy neuvotella omat sopimukset, mutta suunnitelmana on jatkaa sekä elintarvike- että rehupuolta", Vänskä sanoo.

Huikuri on tehnyt koko työuransa Liperin Myllyn eri toiminnoissa. Hänen roolinsa on jatkossa myllyn operatiivisessa johdossa yrittäjänä sekä toimitusjohtajana.

Vänskällä on kokemusta yrityskehitysverkostoista sekä yrittäjäjärjestö- ja kauppakamarityöstä. Hänen omistamansa Karelia Mix Oy vaihtaa järjestelyjen myötä alaa matkailuliiketoiminnasta myllytoimintaan.

Liperin Myllyn liiketoiminta sekä meijerialueen kiinteistöt siirtyvät kevään ja kesän aikana tehtävillä kaupoilla kokonaisuudessaan uusille yrittäjille.

Liperin Mylly toimittaa jauhoja noin 30 leipomoon ja vähittäiskauppoihin valtakunnallisesti. Työntekijöitä on noin viisi ja he siirtyvät uuteen yritykseen vanhoina työntekijöinä.

Rehunvalmistuslinjastolla on tehty viime vuodet luomurehuja yhteistyösopimuksella Raisioagron, nykyisen Lantmännen Feed Oy:n, kanssa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Jauhojen valmistus jatkuu Liperissä – ItäMaito löysi Liperin Myllylle uudet yrittäjät

Valiolainen osuuskunta ItäMaito luopuu Liperin Myllyn liiketoiminnasta ja etsii jatkajaa

Mikko Heikkinen valittiin Maitosuomen puheenjohtajaksi ylimenokauden hallitukseen